Revista care te menține sănătos

Interviu

Oana Sarbu: „In general, starile psihice cauzeaza si boli fizice”

5 septembrie 2017
Share

Oana Sarbu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Fie ca i-ati ascultat piesele, fie ca ati urmarit filmele in care a jucat, cu siguranta Oana a reusit sa intre in vietile voastre prin talentul ei. Ne-am bucurat de curand de reaparitia sa pe micile ecrane, in show-ul „Te cunosc de undeva!”, difuzat in fiecare sambata seara, de la 20:30, pe Antena 1.

Ne-am gandit sa stam de vorba cu Oana despre aceasta noua etapa din viata ei. Desi, in general, este un om cu o sanatate robusta, atunci cand apare vreo problema, Oana Sarbu prefera sa apeleze la terapiile naturale. Are grija sa isi pastreze sanatatea fizica, facand sport si fiind atenta la alimentatie, dar acorda o la fel de mare importanta si sanatatii psihice, pentru ca, spune ea, starile psihice negative pot duce si la boli fizice.

Farmacia Ta: Ce te-a facut sa accepti provocarea de a participa la emisiunea „Te cunosc de undeva!” si cum este aceasta experienta pentru tine?

Oana Sarbu: Propria curiozitate. Intai si-ntai a fost o propunere. Mai tarziu, am simtit provocarea. Acum, inca lucram. Abia mai apoi imi voi da seama ce inseamna aceasta experienta. In orice caz, e ceva ce nu mi s-a mai intamplat. Probabil ca va conta pentru activitatea mea de pana acum, care numara multi ani. „Te cunosc de undeva!” are un format care-ti da multe posibilitati in care poti demonstra lucruri despre tine. Depinde cum le folosesti.

Cum ai descrie aceasta etapa a vietii tale, atat din punct de vedere profesional, cat si personal, si care sunt prioritatile tale acum?

oana-sarbu-2E mult zis ca ma gandesc in aceste luni in care lucrez la acest proiect ca la o „etapa a vietii”. Sau nu asa o percep acum. E atat de diferita perioada asta fata de orice alta perioada de televiziune! Totul se misca cu repeziciune. E un show „curat” fata de orice altceva din ce apare acum pe micile ecrane. Nu ma uit mult la televizor, insa lumea poate face diferenta intre un show de calitate, cum e „Te cunosc de undeva!”, si miile de show-uri de scandal de pe mai toate canapelele, unde se amesteca „vedete” si „non-vedete”. Cred ca cel mai mult imi place la „Te cunosc de undeva!” ca e un show muzical. Cred ca lucrurile, undeva, sunt menite sa se-ntample.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai invatat de la viata despre viata pana acum?

Cred ca fiecare dintre noi are propriile experiente din care trage concluzii. Eu sunt un om care pune multe intrebari. Cred ca nicio perioada din viata nu seamana cu alta, insa in copilarie am primit cele mai frumoase invataminte.

Care consideri ca sunt lucrurile care ne afecteaza cel mai mult sanatatea in ziua de azi?

Poluarea, fara indoiala. Si faptul ca nu putem procesa toate informatiile care ne vin intr-un timp record. Ganditi-va cat de tare s-a schimbat lumea in ultimii… hai, sa zicem… douazeci de ani.

Esti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

Sunt din ce in ce mai mult adepta terapiilor naturale. Si citesc mult despre asta. Valeriu Popa, si nu numai el, a lasat in urma foarte multe teorii despre remediile naturale. Dar totul e energie si forta gandului. De acolo vine toata puterea.

Ai timp sa faci sport, sa mananci sanatos? Daca da, ce sport faci si pe ce se bazeaza meniul tau intr-o zi obisnuita?

Fac sport dintotdeauna, dar nu sunt exagerata. Am facut inot si atletism cand eram mica, dar si gimnastica artistica. Mai tarziu, gimnastica aerobica, apoi fitness si Pilates. Am un anumit regim alimentar. Il mai neglijez in perioadele aglomerate sau cand nu sunt in tara. In general, imi place bucataria asiatica, dar si cea mediteraneana. 

Am imunitatea scazuta cand se schimba anotimpurile. Atunci iau echinacea, vitamine din complexul B (sau un pahar de bere pe zi ori un varf de drojdie pe stomacul gol), magneziu, beau ceaiuri din plante, dorm mai mult, ascult muzica relaxanta.

Cum te tii departe de stres si cum te relaxezi la sfarsitul unei zile incarcate?

oana-sarbu-3Ma joc cu fiul meu, fac shopping, ascult muzica si imi sun prietenii.Sunt o persoana fara prea mari probleme de sanatate. Sunt norocoasa, dar am si grija. In general, starile psihice provoaca si bolile fizice, cel putin asa cred. Tocmai de aceea, incerc sa fiu optimista.

Care sunt, in opinia ta, lucrurile care fac o femeie sa se simta frumoasa si sigura pe sine?

Depinde de femeie. Pe mine ma fac sa ma simt frumoasa propria incredere in mine, meseria, atunci cand o fac bine, si iubirea celor dragi.

Un gand pentru cititorii revistei.

Va doresc sa aveti grija de viata voastra!

Text: Bianca Badescu

Foto: Mihai Stetcu, Antena 1

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.