Revista care te menține sănătos

Interviu

Alina Puscas: „Folositi-va de terapia rasului!”

5 septembrie 2017
Share

Alina Puscas prezinta de trei ani emisiunea „Te cunosc de undeva!” de la Antena 1, timp in care, prin delicatetea si frumusetea sa, dar si prin felul ei jovial de-a fi, a reusit sa intre in inimile telespectatorilor.

Spune ca s-a maturizat in toti acesti ani, iar acum stie mai clar ce isi doreste si pentru ce trebuie sa lupte in viata. Alina face sport de cel putin trei ori pe saptamana, evita mancarea grea si incearca sa se fereasca de gandurile negative. Lucruri care, spune ea, au ajutat-o pana acum sa se mentina sanatoasa, tinand racelile sau alte afectiuni la distanta.


Farmacia Ta:
Prezinti deja de cativa ani emisiunea „Te cunosc de undeva!”. Uitandu-te inapoi, cum ai descrie evolutia acestei emisiuni si ce s-a schimbat la tine de atunci?

Alina Puscas: Da, sunt mandra sa prezint de trei ani acest minunat show. Nu cred ca emisiunea s-a schimbat in vreun fel, a fost la fel de buna in fiecare sezon. Eu, cu siguranta, am capatat tot mai multa experienta cu fiecare editie, dar si un fel de dezinvoltura care ma face sa simt ca nimic nu este imposibil, ca visele se indeplinesc daca ti le doresti cu adevarat.

alina-puscas-2Ai timp sa faci sport, sa mananci sanatos? Daca da, ce sport faci si pe ce se bazeaza meniul tau intr-o zi obisnuita?

Da, am timp sa fac sport minimum trei zile pe saptamana. In general, fac sala, in special circuite si, din cand in cand, piscina, iar din meniul zilnic nu lipsesc legumele, salatele, fructele si carnea (de curcan, vita, peste) la gratar si, o data la doua-trei zile, si ceva dulce, dar nu in exces. Nu mai mananc de ani de zile tocanite, preparate cu sosuri, prajeli, produse gatite pane.

Un stil de viata sanatos inseamna sa ma tin cat mai departe de stres, sa fac sport in mod regulat, de minimum trei ori pe saptamana, sa ma alimentez cat mai sanatos, sa fac tot posibilul ca, in fiecare seara, dupa o zi obositoare, sa-mi ofer cateva clipe de relaxare, un fel de terapie pentru trup, minte si suflet.

Care sunt secretele tale de frumusete, ce faci pentru a pastra frumusetea pielii si a parului?

Nu cred ca am secrete de infrumusetare. Am grija sa imi fac, in fiecare seara, o demachiere corecta, sa folosesc un tonic si creme hidratante, sa imi fac, o data la doua saptamani, peeling (cu faina de malai si albus de ou sau cafea) si masti cu aloe vera, particule de aur, ciocolata, trandafiri sau argila. Mereu caut produse ecologice si cat mai putin procesate. Pentru podoaba capilara, folosesc un sampon absolut normal si masti de par. Momentan sunt norocoasa, pentru ca nu mi-am vopsit niciodata parul, asa ca nu am probleme majore la acest capitol.

Ai avut vreun moment in care sanatatea ti-a fost pusa serios la incercare. Ce s-a intamplat si ce ai facut pentru a rezolva problema?

O singura data, de la o banala raceala care s-a transformat intr-o pleurezie de toata frumusetea care m-a tintuit pe patul de spital timp de 10 zile, in perfuzii. De atunci, am ramas cu o sensibilitate la plamanul drept.

Esti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

Sunt adepta unei „coproductii”, daca pot spune asa. Pe parcursul vietii, am folosit atat terapiile naturale, cat si medicina conventionala. Exista totusi situatii/afectiuni medicale ce nu au cum sa fie rezolvate in timp util cu ajutorul terapiilor naturale, fiind chiar periculoasa o intarziere a aplicarii medicinei conventionale. Poate corecta ar fi folosirea terapiilor naturale ca preventie si a medicinei conventionale pentru tratamente imediate.

In general, imi gasesc energia intr-un fresh de fructe si ma relaxez cu un ceai de tei, un dus cald, cu uleiuri aromatice sau cu o carte buna (as prefera sa o citesc in aer liber, pe o terasa sau intr-un parc). Ascult muzica lounge sau jazz, stand cat mai departe de retelele de socializare si de telefon.

alina-puscas-3Se spune din ce in ce mai des ca stresul sta la baza multor afectiuni. Crezi in aceasta teorie si cum il tii departe de tine?

Da, cred in aceasta teorie. Chiar sunt convinsa ca cel mai important „jucator” care sta la baza multor afectiuni este creierul. Un creier afectat de stres si depresii este, cu siguranta, unul bolnav, care-i va transmite intregului corp nemultumirea. Iar acest aspect provoaca, dupa parerea mea, acele dezechilibre interne care declanseaza diverse afectiuni mai mult sau mai putin grave. Cand se vorbeste de un corp sanatos, toata lumea se refera la o viata activa, la un program constant de sport, la o alimentatie sanatoasa… dar nimeni nu vorbeste si despre „o alimentatie sanatoasa a creierului”. Traim in continuare, din pacate, intr-o era in care ne este rusine sa apelam la terapeuti, folosindu-ne mereu de replica: „Eu nu am nevoie, nu sunt nebun!”

Cred ca, in proportie de cel putin 80%, gandirea pozitiva ajuta in lupta cu orice boala, oricat de pacatoasa si grea ar fi. Am citit multe carti pe acest subiect si m-am convins singura, pe propria-mi piele. Evit gandirea negativa si iata ca, de ani de zile, nu ma pot plange nici macar de o gripa, iar analizele complete au fost de fiecare data foarte bune. 

Un gand pentru cititorii revistei.

Aveti mare grija de sufletul, mintea si trupul vostru! Evitati tot ceea ce v-ar putea afecta negativ! Bucurati-va de cel mai mic detaliu ce ar putea sa va ofere liniste si implinire. Folositi-va de terapia rasului!

Text: Bianca Badescu

Foto: Mihai Stetcu – Antena 1

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.