Revista care te menține sănătos

Interviu

Ilinca Vandici: „Este extrem de important sa gandim pozitiv”

5 septembrie 2017
Share

Ilinca Vandici (D-Paparazzi, Kanal D) este, fara indoiala, o femeie foarte frumoasa, insa nu doar la exterior. Iti dai seama de cum o vezi ca este un om pozitiv, caruia ii place sa-si imparta bucuria cu ceilalti.

Am stat de vorba cu ea despre cum resimte schimbarile care s-au petrecut in viata sa, despre principiile dupa care se ghideaza in viata, dar si despre obiceiurile care o ajuta sa isi pastreze sanatatea.

Ilinca spune ca i-a placut intotdeauna sa le ofere un exemplu pozitiv celor din jur si sa fie in mijlocul oamenilor. Raspunde in fiecare zi mesajelor pe care le primeste atat pe Facebook (Ilinca Vandici Oficial), cat si pe Instagram (ilyvandici), asa ca o puteti gasi acolo, daca doriti sa luati legatura cu ea.

Farmacia Ta: Incepand de anul trecut, prezinti emisiunea D-Paparazzi. Cum ai resimtit aceasta schimbare din viata ta?

Ilinca Vandici: Cred ca toate lucrurile se intampla atunci cand trebuie si, mai ales, cum trebuie! D-Paparazzi este un proiect tare drag sufletului meu si nicidecum nou. In urma cu vreo 6 ani, daca va amintiti, tot la Kanal D, prezentam emisiunea Bulevard, prima de acest gen din Romania. Si iata ca, dupa ce am mai capatat ceva experienta, am revenit intr-un format asemanator, mult imbunatatit, intr-un platou luminos, cu o echipa determinata. Impreuna se pare ca facem o treaba excelenta, asa cum o arata cifrele de audienta dupa fiecare emisiune! Telespectatorii nostri dragi s-au obisnuit deja sa ne urmareasca intr-un numar foarte mare in fiecare vineri seara incepand cu orele 22:30, iar asta ma face extrem de fericita! Le multumesc din suflet si cu aceasta ocazie!

Cum ai descrie etapa actuala a vietii tale, atat pe plan profesional, cat si personal?

Ma aflu intr-un moment de liniste si stabilitate deplina. Pe plan profesional, lucrurile merg extrem de bine, iubesc ceea ce fac, ma reprezinta. Iar pe plan personal, mi-am gasit un echilibru interior ce ma face sa fiu multumita de tot ceea ce mi-a oferit Dumnezeu. Chiar daca nu sunt pe deplin implinita, am invatat sa apreciez si sa ma bucur de fiecare moment.

Care sunt principiile dupa care te ghidezi in viata?

Wow… E o lista intreaga! Am sa va spun doar ca parintii mei m-au invatat sa nu uit niciodata cine sunt si de unde vin, sa gandesc de trei ori inainte de a face ceva, sa nu obtin ce imi doresc cu orice pret, sa ma pretuiesc ca om, sa ajut ori de cate ori am ocazia, sa nu fac rau nimanui, sa nu fiu razbunatoare etc… Fara falsa modestie, chiar sunt sfaturi dupa care mi-am ghidat viata pana acum si imi place unde si, mai ales, cum am ajuns ca om in societate. Aaa, ca am mai gresit, ca nu am reusit intotdeauna sa fac lucrurile ca la carte, este adevarat. Insa greseala este omeneasca, importanta este lectia pe care am invatat-o!

Ce inseamna pentru tine un stil de viata sanatos?

Un mod de a trai zilnic. De la orele de odihna pana la alimentatie si sport. Sigur ca hidratarea si vitaminizarea sunt primordiale atat din interior, cat si din exterior. Beau multa apa, ceaiuri, consum fructe sau sucuri de fructe. Primavara si toamna apelez la ajutorul vitaminelor. Pentru piele, folosesc un cocktail de uleiuri pentru hidratarea zilnica, fara tratamente corporale.

Ai timp sa faci sport, sa mananci sanatos? Daca da, ce sport faci si pe ce se bazeaza meniul tau intr-o zi obisnuita?

ilinca-vandici-2Sigur ca am timp, altfel nu s-ar mai numi stil de viata sanatos decat declarativ, poate, si nu e cazul. Mananc atat cat pot de sanatos, echilibrat si cu masura. Meniul meu contine multa carne de curcan, vita si peste, salate, fructe, seminte. Si pentru ca asta reprezinta deja un stil de viata, nu o dieta pe termen limitat, imi permit sa mananc o prajitura sau ciocolata atunci cand imi e pofta, insa am mereu grija la cantitate! Sportul face parte din viata mea de cand ma stiu. In ultimii ani, fac antrenamente supravegheate de un instructor personal, de trei ori pe saptamana, iar daca am o perioada extrem de aglomerata, apelez la cele 20 de minute de XBody pentru eficienta!

Ai avut vreun moment in care sanatatea ti-a fost pusa serios la incercare?

Spre norocul meu, nu! Ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta si nici nu mi-as dori sa se intample prea curand. De asta, am grija de mine si de corpul meu, incerc sa imi fac analizele cat mai des pentru a preintampina astfel de evenimente. Se spune ca e mai simplu sa previi decat sa tratezi.

Cat de importanta consideri ca este gandirea pozitiva in tratarea/ameliorarea unor afectiuni? Se spune des ca stresul sta la baza multor probleme de sanatate. Crezi in aceasta teorie?

Esentiala! Efectul Placebo functioneaza de minune, chiar daca ne ferim sa recunoastem. Cunosc cazuri apropiate. In general, nu doar atunci cand suferi de vreo afectiune, este extrem de important sa gandesti pozitiv. Stresul, problemele cotidiene au devenit cei mai mari dusmani ai sanatatii noastre in ziua de azi, asa ca daca reusim sa ne pastram mintea limpede, sa cautam solutii, sa luam fiecare problema pe rand, gandind pozitiv, avem sanse mari sa evitam problemele.

Construiesc in fiecare zi cate ceva si ma incarc cu energie pozitiva atunci cand vad ca reusesc tot ce imi propun, bineinteles prin oameni si cu ajutorul lor! Orice veste buna ma bucura, orice veste mai putin buna imi da speranta ca dupa asta va iesi soarele. Am un psihic puternic si sanatos care ma ajuta sa dau si altora din energia mea, prietenii stiu. La sfarsitul unei zile de munca ma relaxez la un film, citind o carte sau la masa cu prietenii.

Esti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

Si, si! Depinde de afectiune. Iarna asta am reusit sa scap de raceala cu tinctura de propolis si ceaiuri din diverse plante cu multa lamaie si miere.

Un gand/sfat pentru cititorii revistei.

Incercati sa gasiti momente de fericire in fiecare zi! Stiu, viata e grea, insa depinde de noi sa ne-o facem frumoasa!

 

Text: Bianca Badescu

Foto: Kanal D

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.