Revista care te menține sănătos

Interviu

Gabriela Cristea: Un stil de viata sanatos inseamna echilibrarea lucrurilor din viata ta

5 septembrie 2017
Share

Gabriela Cristea, prezentatoarea emisiunii „Te vreau langa mine” de la Kanal D, este naturala si plina de viata la fiecare aparitie pe micile ecrane. Si tocmai faptul ca nu incearca niciodata sa para altfel decat este in realitate o face, probabil, sa fie si atat de placuta de public.

Gabriela a inteles importanta alimentatiei sanatoase si a timpului pe care trebuie sa ni-l acordam pentru momentele de respiro atunci cand sanatatea i-a fost zdruncinata de probleme serioase pe care le-a avut cu tiroida. De atunci, are grija sa manance sanatos, sa se plimbe cat mai mult in aer liber, sa duca o viata echilibrata si incearca intotdeauna sa gandeasca pozitiv!

 

Farmacia Ta: Prezinti emisiunea „Te vreau langa mine”, un show live ce reuneste oameni care sunt in cautarea unui partener. Care este secretul reusitei acestui format ce rezista si atrage telespectatorii de atata timp?

Gabriela Cristea: Secretul consta in viata cotidiana. Indiferent de cate povesti de iubire traim sau auzim, nu ne saturam niciodata de ele. Prin urmare, pot afirma ca iubirea este secretul, dezbaterea acesteia, in sine.

 

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai invatat despre dragoste, alaturi de concurentii de la „Te vreau langa mine”?

Am invatat ca iubirea este un sentiment, o stare, un lucru pentru care trebuie sa muncesti in fiecare moment al vietii tale.

 

Arati foarte bine, cum te mentii in forma?

Momentan nu mai fac sport, insa o buna perioada de timp am fost foarte activa in acest domeniu. Mi-am zis ca dupa ziua mea (26 octombrie – n.r.) imi voi face cadou orele de sport si voi continua aceasta activitate, cu acelasi drag. In general, incerc sa mananc rezonabil, sa nu fac excese, mai ales in ceea ce priveste dulciurile, sa am o alimentatie cat mai variata si cat mai lipsita de grasimi.

 

Gabriela CristeaCe inseamna pentru tine un stil de viata sanatos?

Un stil de viata sanatos inseamna sa ai o viata personala normala, o viata sentimentala normala, un regim alimentar adecvat, si sa incerci sa echilibrezi toate lucrurile din viata ta.

Nu cred in curele de slabire pe termen scurt, curele „miraculoase” de pe o zi pe alta. Dar daca ar fi sa vorbim in general despre cura de slabire, perseverenta este cheia succesului.

 

Esti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

Daca n-am incotro, merg si pe medicina conventionala, dar incerc sa imi las organismul sa lucreze cat mai mult. Cred foarte mult in asa-numitele leacuri babesti.

 

Cum te feresti de raceala si gripa in sezonul rece, ce faci pentru cresterea imunitatii?

Mananc foarte multe fructe, legume si patrunjel, deoarece acesta este foarte bogat in vitamina C. Patrunjelul abunda in toate salatele pe care le consum. Cat de des pot, pentru ca este destul de „agresiv”, consum si ghimbir.

 

Ai avut vreun moment in care sanatatea ti-a fost pusa la incercare? Daca da, ce s-a intamplat si ce ai facut pentru a rezolva problema?

Am avut probleme serioase cu tiroida si inca le mai am, dar am invatat sa le tin sub control, in special prin alimentatie.La momentul respectiv faceam foarte mult sport si stateam foarte mult in aer liber, fapt care m-a ajutat sa rezolv problema mai usor, daca pot spune asta. Practic, mi-am facut timp pentru lucruri normale, asa cum ar trebui sa faca fiecare dintre noi pentru a-si ajuta organismul sa se mentina sanatos.

 

Ce rol are gandirea pozitiva in tratarea/ameliorarea anumitor afectiuni?

Gandirea pozitiva are un rol esential in tratarea unor afectiuni. Stii cum se spune: ai grija ce-ti doresti/gandesti, ca s-ar putea sa ti se-ntample! Ca atare, daca gandesti negativ, atragi lucruri negative in viata ta. Daca gandesti pozitiv, atragi energie pozitiva asupra ta! Trebuie sa ne gandim in fiecare moment ca ziua de maine va fi mai buna decat cea de azi.Eu incerc sa gandesc pozitiv in fiecare clipa si incerc sa ii „fortez” si pe cei din jurul meu, mai ales cei care au probleme de sanatate grave, sa adopte o gandire pozitiva.O alta metoda care cred ca da rezultate vizibile in ameliorarea sau tratarea anumitor afectiuni este muzica. Dupa parerea mea, primul lucru pe care ar trebui sa il facem dupa ce ajungem acasa este sa dam drumul la o muzica ce ne place, sa avem un ambient muzical placut, tot timpul.

 

Cum te eliberezi de stres, care sunt metodele preferate de relaxare?

Inainte de orice, incerc sa nu ma stresez, dar atunci cand se intampla sa fiu tensionata incerc sa imi induc o stare de liniste, sa imi controlez corpul cu ajutorul mintii. Nu consum ceaiuri sau alte alimente „ajutatoare”.

 

Gabriela CristeaUn gand pentru cititorii revistei.

Dragi cititori, va sfatuiesc, atunci cand suferiti de o anumita afectiune, sa apelati, inainte de toate, la metodele traditionale, naturale pentru a remedia respectiva problema de sanatate. Si, nu in ultimul rand, este necesar sa consultati medicul inainte de a lua medicamente.

Dupa parerea mea, fiecare femeie ar trebui sa faca, de cel putin doua ori pe an, un control ginecologic si, de cel putin o data pe an, o ecografie mamara. Tot de doua ori pe an ar trebui sa ne facem analizele uzuale, iar medicul stomatolog ar trebui vizitat pentru un control de rutina macar o data la 3 luni.

 

Text: Bianca Badescu

Foto: Kanal D

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.