Revista care te menține sănătos

Interviu

Anca Turcasiu: „Sunt un om energic, viu, activ”

5 septembrie 2017
Share

Anca Turcasiu este, fara doar si poate, o vedeta in adevaratul sens al cuvantului, desi, ar spune dumneaei, „vedeta” suna prea pompos. In momentul acesta se afla in cea mai buna perioada a vietii sale, este angrenata in tot felul de activitati creative, pregateste 500 de copii talentati, are spectacole, canta si nu are timp de stat. Ba chiar a obtinut si diploma de designer de interior si isi doreste sa profeseze.

Este un om energic, motivat, cu un stil de viata sanatos, recomandat de talent si profesionalism. In viata a fost ferita de probleme grave de sanatate, insa ne sfatuieste sa ne facem controalele obligatorii si sa nu luam niciodata medicamente „dupa ureche”. Dar sa aflam din randurile urmatoare in ce consta secretul vitalitatii, frumusetii si sanatatii Ancai Turcasiu.

 

Farmacia Ta: Sunteti ovolactovegetariana de foarte mult timp, practic vorbim de un stil de viata pe care l-ati adoptat. Ce v-a determinat sa luati aceasta decizie si cum va simtiti?

Anca Turcasiu: Consider ca fiecare trebuie sa-si aleaga un mod de viata personal. Eu nu promovez ovolactovegetarianismul neaparat, insa cei care ma intervieveaza nu fac decat sa ma determine sa-l promovez. Astazi a devenit un trend, insa eu fac asta de 25 de ani. Am ales acest stil de viata pentru ca pur si simplu mi-a convenit. Am citit carti in urma carora m-am apucat de acest regim de viata, dar daca nu ma simteam bine si nu era un stil de viata pe care imi doream sa mi-l insusesc, nu faceam treaba asta, cu toate ca e sanatos.

Sunt singurul membru al familiei care a adoptat regimul de viata ovolactovegetarian. Lor le gatesc normal, insa nu gust niciodata, desi gatesc numai cu carne. Daca eram singura, nu gateam, insa am familie, asa ca nu am de ales.

 

F.T.: Cum va impacati cu sportul? Il practicati des sau doar ocazional?

A.T.: Sport nu mai fac de un an si jumatate, am avut un mic accident la picior, dar eu am facut toata viata sport. Am practicat atletism de performanta, dar nu sunt o sportiva determinata. Acum sunt in acea perioada in care nu fac nimic, doar ma alimentez corect.

 

F.T.: Ati avut vreodata probleme de sanatate serioase? Si daca da, cum le-ati depasit?

A.T.: Sunt un om zdravan, nu am nicio problema de sanatate, nu sunt un om bolnavicios.Mi se pare insa incredibil ca oamenii nu se duc la medic sa le prescrie un medicament si il iau de capul lor, citind un prospect acasa. Farmacistii din Romania sunt atat de amabili, in orice tara am fost nu am intalnit astfel de profesionisti. Te duci, practic, ca la un consult, ai aceasta baza, dar totusi ar trebui sa mearga la un medic.

 

F.T.: Cum va relaxati dupa o zi stresanta?

A.T.: Imi place sa ma refugiez intr-o singuratate controlata, in liniste, uitandu-ma la filme, fugind putin de aglomeratie si de lume. Cu toate ca-mi place aglomeratia! Sunt genul de persoana care adora sa fie in miezul lucrurilor, sunt un om energic, viu, activ, dar atunci cand ajung acasa imi place linistea. Desi avem o casuta la Corbeanca, ajung foarte rar acolo, pentru ca weekendurile si vacantele mele sunt pline de spectacole.

Muncesc de-o viata cu placere, acesta este secretul meu. Ma reinventez in permanenta si merg catre o zona de confort. In meseria noastra sunt foarte multe zone in care ai neplaceri. Dar am iesit din ele si am ramas pe bucata care ma determina sa ma simt cel mai confortabil. Si sunt foarte fericita avand toate aceste bucurii. Iar meseria pe care o am cred ca este, poate ca sunt subiectiva, cea mai frumoasa de pe Pamant.

 

Anca Turcasiu: „Sunt un om energic, viu, activ”F.T.: Aveti vreun obicei nesanatos sau ati avut vreun astfel de obicei?

A.T.: Fumez, am fumat de la 20 de ani cu perioade de pauza, am intrerupt cu un an inainte sa raman insarcinata, pe toata perioada sarcinii si pana cand copilul a implinit un an, dupa care, dintr-o greseala, m-am reapucat, dupa care iarasi m-am lasat un an de zile. M-am ingrasat foarte mult, am patit accidentul la picior si, din pacate, m-am reapucat de fumat. Nu sunt perfecta, lumea are impresia insa ca sunt, dar am si vicii, recunosc.

 

F.T.: Cum va ingrijiti pielea vara, mai ales ca expunerea la soare fara a ne proteja este principalul inamic al imbatranirii premature?

A.T.: Norocul meu este ca am un ten mai inchis la culoare, creol. Eu am pierdut-o pe mama chiar din aceasta cauza, melanom, dar ea avea pielea deschisa la culoare. Numai ca eu nu am predilectie pentru asa ceva, avand acest tip de piele. Nu ma inrosesc niciodata stand la soare. Dar, avand in vedere ca am timp doua luni sa ma bucur de mare si de soare, fac in asa fel incat sa iau razele soarelui dupa 16:30, iar la ora aceea soarele este absolut normal. Folosesc in primele zile creme cu factor de protectie.

 

F.T.: Care credeti ca sunt investigatiile medicale pe care o femeie ar trebui sa le faca, indiferent de varsta?

A.T.: La varsta mea ar trebui, o data pe an, obligatoriu, ca o femeie sa-si faca analizele de sange, testul Babes-Papanicolau, sa mearga la un control dermatologic. Cred, insa, ca majoritatea femeilor au uitat sa faca acest lucru din prea multa grija pentru problemele cotidiene si se lasa pe ele pe ultimul plan. Nu cred ca mai vorbim de o lipsa de informare azi. Nu avem grija suficienta de noi. Nu facem multe dintre lucrurile pe care ar trebui sa le facem, pentru ca nu ne gandim la ele.

 

F.T.: Sunteti adepta medicinei naturiste sau a celei conventionale?

A.T.: Stiti ce se intampla, am fost obsedata de medicamente, am vrut sa ma fac farmacist la un moment dat, citeam prospectele medicamentelor cu o placere nebuna in copilarie si adolescenta, imi placea sa aflu lucruri. Si azi fac cu placere chestia asta si am fost ipohondra multi ani. Plecam in turnee cu o punga de medicamente. Pe parcursul anilor, am renuntat in proportie de 99% la medicamente. Daca racesc, nu iau mare lucru pentru ca trebuie sa lupt ca sa infrang boala.

 

F.T.: Cum ati impacat cariera cu viata de familie?

A.T.: Sunt un om foarte viu, foarte energic, un taur tenace care duce in spate si munceste mult, dar cu placere. Si cred ca asta este explicatia. M-a ajutat foarte mult sotul meu, a fost mama si tata pentru copil multi ani si nu am avut probleme niciodata. Ne-am impartit treburile.

 

F.T.: Sunteti cantareata, actrita, dar ati cochetat si cu televiziunea. Care este marea dragoste?

A.T.: Au fost pe rand, fiecare a trecut pe primul plan. Am lucrat multi ani in televiziune. Azi nu-mi mai doresc sa fac acest lucru, am scos aparatul, la propriu, din viata mea, i-am facut parastas de mult pentru ca nu mai vreau sa ma incarc cu lucruri care nu imi fac placere. Si televiziunea, asa cum se face astazi, nu ma mai intereseaza. Dar particip la emisiunile care mi se par de bun gust.

 

F.T.: V-a influentat frumusetea parcursul carierei?

A.T.: Nu o sa fiu ipocrita, dar banuiesc ca da. Insa frumusetea asta cred ca vine si din felul in care respiri si traiesti, te comporti si vorbesti, adica o femeie poate fi foarte frumoasa datorita felului ei de a zambi, de a fi feminina, sexy etc.

 

Anca Turcasiu: „Sunt un om energic, viu, activ”F.T.: Care este cea mai mare realizare pe plan profesional?

A.T.: Cele mai mari realizari pe plan profesional pana acum au fost spectacolele de musical „Chicago” – Teatrul National, „Rebecca” si „Maria de Buenos Aires” – Teatrul de Opereta si Musical „Ion Dacian”, spectacole mari unde chiar am avut multe de spus. Ele se vor relua din toamna acestui an, plus ca intre timp vor veni si alte productii. De asemenea, joc in piesa „Interpretul” la Teatrul Foarte Mic, in regia lui Radu Gheorghe, si in spectacolul „Amor in farmacie”, o premiera in regia lui Dan Tudor, pe care nu ar trebui sa o rateze niciun farmacist si nu numai… o comedie savuroasa care iata, intamplator, se potriveste cu revista „Farmacia Ta”. Cant in orchestra lui Petre Geambasu, am spectacolul de la Majestic seara de seara la Mamaia, de 14 ani, in fiecare vara. Singura perioada de liniste este luna ianuarie cand plec in tarile calde, in rest nu am vacanta.

 

F.T.: Un gand pentru cititorii revistei

A.T.: Le ofer oamenilor cate o bucata din sufletul meu la fiecare spectacol, fie ca joc teatru, fie ca sunt pe scena si cant, fie ca dau un interviu, le transmit de fiecare data cate ceva. Nu pot sa descriu sentimentul pe care-l am de fiecare data cand primesc aplauze. Asta face din mine un om fericit si pentru asta le multumesc!

 

Text: Ruxandra Raica

Foto: Sebastian Oros

Make-up: Maria El Dani

Colaborator GETT’S Salons

www.getts.ro

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.