Revista care te menține sănătos

Interviu

Anca Lungu: „Ma pregatesc intens pentru nasterea naturala”

5 septembrie 2017
Share

Anca Lungu (28 de ani), jurata la „Junior Chef” si prezentatoare a Observatorului de la ora 19:00, de la Antena 1, asteapta cu nerabdare prima clipa si prima imbratisare cu fetita ei, care se va naste peste aproximativ 2 luni. Printesa Polonic, cum s-a autointitulat, ne-a vorbit despre lucrurile minunate care i se intampla in aceasta perioada, dar si despre pasiunea sa, gastronomia.

Farmacia Ta: Buna, Anca! Sau preferi sa te salutam: buna, Printesa Polonic? Ai trecut de la Observatorul de weekend la „masa” juriului in emisiunea „Junior Chef”. Cum te simti in aceasta postura?
Anca Lungu: Sunt la pupitrul Observatorului si in viata de zi cu zi, insa atunci cand intru in bucatarie ma transform in Printesa Polonic. E un personaj care a luat nastere odata cu blogul meu culinar si pe care, sincer, nu mi-am imaginat vreodata ca voi ajunge sa-l interpretez. Asta fac la Junior Chef. Am intrat in pielea Printesei Polonic, mi-am pus diadema si ii invat pe micuti sa puna in mancarea lor multa dragoste.


Farmacia Ta: Gastronomia ti-a oferit un nou job. Te-ai gandit in urma cu trei ani, cand ti-ai lansat blogul „Printesa polonic”, ca vei ajunge sa faci din aceasta pasiune o profesie?

Anca Lungu: Gastronomia ramane o pasiune. Profesie in gastronomie inseamna mult mai mult decat atat. Inseamna o viata traita in bucatarie si dedicata gusturilor si aromelor. Despre Joseph Hadad si Horia Virlan putem spune ca au ca profesie gastronomia, dar nu si despre Printesa Polonic.

Farmacia Ta: Esti insarcinata si petreci mult timp in preajma copiilor. Ai momente cand iti imaginezi cum va arata fetita ta?
Anca Lungu: Cred ca orice viitoare mamica are astfel de momente. Astept cu nerabdare prima noastra clipa impreuna si prima imbratisare si sper sa fie un copil vesel si sanatos! 

Farmacia Ta: Esti o femeie blanda si buna. Cel putin asa pari. Cum te simti atunci cand, din cauza rolului de jurat, este necesar sa fii rea, sa respingi prichindeii care vin sa gateasca la TV?
Anca Lungu: Mi-a fost foarte greu sa spun „NU”, insa asa e concursul, asa e regulamentul, locurile in echipa fiecarui jurat sunt limitate, asa ca am fost nevoita. Am incercat sa fiu cat se poate de corecta, insa e foarte greu sa fii obiectiv cand ai in fata ta un inger de copil, frumos din toate punctele de vedere, dar care nu e chiar cel mai priceput in bucatarie. 

Farmacia Ta:Ce te impresioneaza cel mai mult la copii?
Anca Lungu: Dezinvoltura si naturaletea lor. 


Farmacia Ta: Exista exercitii pentru femeile insarcinate. Tu cum te intretii in aceasta perioada? Faci miscare?

Anca Lungu: Ma pregatesc pentru o nastere naturala, asa ca merg la cursuri de gimnastica pentru perineu, iar cand nu pot ajunge la sala, ma bazez pe exercitiile Kegel. 

 

Farmacia Ta: Ai luat mult in greutate?
Anca Lungu:
5 kilograme si jumatate pana in luna a 7-a de sarcina. Medicul mi-a spus ca ideal ar fi sa nu pun mai mult de 10 kilograme pana la final si cred ca voi reusi sa ma mentin in grafic.

 

Farmacia Ta: Cum iti incepi ziua? Esti plina de vitalitate sau dimpotriva?
Anca Lungu:
Ziua mea incepe intotdeauna cu un mic dejun copios care imi da energie pentru toate activitatile pe care mi le propun. Trimestrul al doilea de sarcina a fost unul extrem de activ, pentru ca pe langa Observator si Junior Chef, am inceput si un proiect pe Antena 3. La emisiunea „Numai de bine”, in fiecare duminica dimineata de la ora 9:30, gatesc retete rapide si sanatoase. 

 

Anca Lungu: „Ma pregatesc intens pentru nasterea naturala”Farmacia Ta: Cum arata pentru tine un mic dejun perfect? Dar un pranz? Si cina?
Anca Lungu: Echilibrul e principiul meu, indiferent de domeniu. La fel mi-as descrie si alimentatia, indiferent daca e vorba de masa de dimineata sau de cina. Incerc sa mananc cat mai echilibrat, mai ales acum, in perioada sarcinii. Fructe, legume, lactate, cereale integrale, seminte si carne, mananc cate putin din toate in fiecare zi! 

 

Farmacia Ta: Sotul tau, Stefan, te rasfata mult. Tu cum ii intorci alintul?
Anca Lungu: Eu il rasfat cu retete noi, gustoase si sanatoase, pentru ca stiu sigur ca dragostea trece si prin stomac. 

 

Farmacia Ta: Esti adepta medicinei traditionale sau a terapiilor naturiste?
Anca Lungu: Si aici pot spune ca pastrez un echilibru. Apelez din cand in cand la terapiile naturiste, insa cand e vorba de afectiuni mai grave consider ca medicina traditionala e o cale mai sigura.

 

Farmacia Ta: Cand ai fost ultima oara la medic si ce vesti ai primit?
Anca Lungu: Ultima data am fost la medicul care imi monitorizeaza sarcina, acum 3 saptamani. Vestile au fost cat se poate de bune! Micuta creste si totul e in parametri. 

 

Farmacia Ta: Cum vei naste?
Anca Lungu: Ma pregatesc intens pentru o nastere naturala. Sper ca totul sa fie in regula si sa-mi pot duce dorinta pana la capat. 

 

Farmacia Ta: Ai cerut sfaturi de la alte mamici prietene? Ce te streseaza cel mai tare?
Anca Lungu: Am discutat si cu alte mamici, insa am si citit foarte mult. Imi place sa ma informez din cat mai multe surse. Nu sunt deloc stresata in legatura cu nasterea. Am foarte mare incredere in medicul meu, iar asta imi da o stare pozitiva! 

Farmacia Ta: Care este cea mai mare slabiciune a ta? Si nu ma refer la Stefan sau la viitorul bebe.
Anca Lungu: Sunt foarte miloasa, iar copiii si batranii ma emotioneaza pana la lacrimi. De multe ori nu pot urmari cazurile pe care le prezint la Observator tocmai din acest motiv. 

 

Farmacia TA: Un gand pentru cititorii revistei.
Anca Lungu: Bucurati-va de fiecare clipa si aveti grija de sanatatea dumneavoastra! 

 

Text: Alina Stroe

Foto: Antena 1

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.