Revista care te menține sănătos

Interviu

Ramona Badescu: „Este mai bine sa previi decat sa vindeci!”

5 septembrie 2017
Share

Ramona Badescu este o femeie frumoasa, dar asta stiati deja, pentru ca se poate observa cu ochiul liber. Unde mai pui ca este si talentata si ca ne reprezinta cu succes tara peste hotare. Niciodata nu o veti vedea trista, emana energie prin toti porii si zambeste larg, asa cum putini dintre noi o mai fac astazi.

Isi mentine corpul si mintea sanatoase, face cate putin din toate si este adepta terapiilor naturale. Pune iubirea la loc de cinste si se preocupa foarte mult de partea sufleteasca. Va sfatuieste pe toti sa radeti mult, sa lasati invidia la o parte si sa va regasiti echilibrul. Se bucura de viata in toate formele ei si pretuieste fiecare moment.

Am foarte multe realizari pe care le-am obtinut cu pasi mici, dar siguri. Important este ca sunt sanatoasa si ca Dumnezeu ma iubeste si ma pune la incercari, si dupa imi mai da si cate un premiu.

 

Farmacia Ta: De unde pasiunea pentru televiziune?

Ramona Badescu: E o pasiune care izvoraste din sufletul meu de cand aveam 4 ani. De mica am fost ajutata de tatal meu care, ca orice parinte, a studiat atent aptitudinile copiilor sai. Astfel, la 4 ani, pe langa papusile si jucariile pe care mi le daruia, mi-a facut cadou si un pian si m-a ajutat sa descopar in mine aceasta aplecare catre muzica. Am debutat apoi la „Antena va apartine”, la teatrul din Craiova si de acolo a plecat totul… tot parcursul meu artistic.

Visul meu a fost sa ma casatoresc cu un medic! Cred ca am fost muza lui Molière cand a scris „Bolnavul inchipuit”! Sunt foarte fricoasa. Pentru ca iubesc viata, orice mica alterare a starii mele de sanatate imi creeaza o psihoza. Eu nu pot sa-mi permit sa fiu bolnava, publicul trebuie sa ma vada tot timpul in cea mai buna forma.

 

F.T.: Care sunt principiile sanatoase dupa care va ghidati?

R.B.: Principiile sanatoase ar fi linistea sufleteasca si fizica, bilantul emotional facut la sfarsitul fiecarei zile. Sunt mereu manata de dorinta de a avea o viata sanatoasa: o minte sanatoasa si un corp sanatos. Pentru ca sanatatea, in viata si societatea actuala, este unul dintre cele mai mari cadouri pe care le poti avea. Trebuie sa stii sa duci o viata sanatoasa, nu as zice exagerat de controlata, dar sunt de principiu ca, daca faci cate putin din toate, te poti mentine intr-o forma buna.

 

F.T.: Aveti timp si pentru miscare?

Ramona Badescu: „Este mai bine sa previi decat sa vindeci!”R.B.: Miscare fac de cand eram mica. Atunci practicam balet, step… Mi-ar fi placut sa fac si echitatie, dar nu aveam aceasta posibilitate. Am recuperat dupa, mai ales in Italia unde, prin firea mea curioasa, am incercat sa fac cate putin din toate. Am continuat sa fac dans in Italia, mai ales pentru emisiunile la care am participat, iar de cativa ani sunt vrajita de exercitiile care creeaza o simbioza intre fizic si psihic, cum ar fi yoga, pilates etc.

 

F.T.: Care considerati ca sunt cele mai importante investigatii pe care ar trebui sa le realizeze o femeie la aceasta varsta?

R.B.: In primul rand, o femeie la aceasta varsta trebuie sa se intrebe daca e fericita, iar daca nu e, ce anume o poate face fericita. E important acest lucru! In al doilea rand, e normal sa-si tina sub control organismul, sa-si faca analizele uzuale macar o data pe an, testul Papanicolau, mamografia, dar acestea sunt niste lucruri de bun simt. Eu ma refer la alte analize pe care probabil nimeni nu se gandeste sa le faca… la cele ale sufletului, bunastarii, care sunt mult mai complicate.

 

F.T.: Cum va mentineti in forma si, totodata, preveniti efectele inaintarii in varsta:luati vitamine, realizati cure de detoxifiere, mergeti la SPA?

R.B.: Toate acestea! „Prevenire e meglio che curare!” („A preveni e mai bine decat sa vindeci!”). Vreau sa spun ca le multumesc parintilor mei pentru ca, uitandu-ma la ei, am sperante la o batranete frumoasa. Inseamna ca am un ADN bun, dar nici eu nu mi-am batut joc de el. Am incercat sa am o viata cat mai sanatoasa, mentinand un regim alimentar cu anumite reguli, am facut si fac sport, dar si masaj.

 

F.T.: Sunteti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

R.B.: Da, sunt adepta terapiilor naturale. Am acasa o gama de peste 60 de ceaiuri, toate naturale, cu vitamine. Imi fac mereu acasa masti de fata si par cu galbenus de ou, burro di karité, unt de cocos, unt de cacao, drojdie naturala, avocado. Amestec toate aceste ingrediente cu ulei de ricin si ulei de masline.

 

F.T.: Cum va ingrijiti tenul/pielea in functie de sezon?

Ramona Badescu: „Este mai bine sa previi decat sa vindeci!”R.B.: Eu nu imi ingrijesc pielea in functie de sezon, ci o ingrijesc in fiecare zi. In primul rand, din respect pentru mine insami si pentru ca imi place sa arat bine. Nu-mi lipsesc niciodata mierea si uleiul de masline. Prietenele mele din Italia raman surprinse cand mergem la sauna, iar inainte de a intra imi masez tot corpul cu malai si sare, apoi ma dau cu miere. Dupa ce ies din sauna, fac un dus rece si pun din nou pe mine – de la firul de par pana la unghiile de la picioare – ulei de masline, dupa care intru in sauna din nou.

 

F.T.: Un sfat pentru cititorii revistei.

R.B.: Fiti curiosi, incercati sa cititi cat mai multe, inclusiv in paginile revistei Farmacia Ta, dar si in interiorul dumneavoastra, sa va ascultati si sa va cunoasteti. Anii trec, corpul se mai schimba, dar ascultati-l! Nu asteptati sa va certe ca nu l-ati ascultat din timp! Sfatul meu cel mai bun este… rasul sanatos. Uitati-va mai des la desene animate sau la comedii si radeti mult!

In momentul in care alegi sa faci o operatie estetica, nu trebuie s-o iei in gluma. Trebuie sa consulti cei mai buni medici. Dar de multe ori, un defect poate sa devina o calitate. Operatiile estetice ajuta mult psihicul, dar trebuie facute cu foarte mult bun simt, pentru a nu ajunge sa te deformeze. Dar fiecare este liber sa faca ceea ce vrea cu corpul sau.

 

Text: Ruxandra Raica
Foto: Gabi Boholt

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.