Revista care te menține sănătos

Interviu

Diana Munteanu-Niculescu: „Ganditi pozitiv si zambiti, mancati sanatos si faceti sport!”

5 septembrie 2017
Share

Am cunoscut-o pe Diana Munteanu-Niculescu cu putin timp în urma, la emisiunea pe care o modereaza la Antena 2, „Conferinta de presa”, in fiecare sambata, de la 20:30. Diana este un om echilibrat, modest, volubil, cu un zambet cuceritor, iar cele cateva ore petrecute alaturi de ea au fost o incantare.

Va invitam sa descoperiti o femeie frumoasa, cu un suflet nobil. O persoana manata de valori verticale, o sotie dedicata si o mama iubitoare. Doamnelor si domnilor, Diana Munteanu-Niculescu!


Farmacia Ta: Ce inseamna pentru Diana Niculescu un stil de viata sanatos?

Diana Niculescu: Inseamna, in primul rand, o gandire pozitiva, mancare sanatoasa, sport si mult zambet!

Mananc multe fructe, la pranz prefer mancarea gatita, iar pentru seara o salata sau un peste la gratar sunt variante perfecte pentru mine. Sigur ca mai gust din placintele sau papanasii pe care i le fac lui David, dar… asta ramane intre noi.

F.T.: Cum va mentineti in forma: luati vitamine, realizati cure de detoxifiere, practicati vreun sport?

D.N.: Imi place sa joc tenis de camp, iar cand asta nu este posibil, merg la sala. In rest, nu sunt adepta vitaminizarii artificiale, ci prefer sa urmez diete bazate pe fructe si legume. Cat despre detoxifiere, cunosc cateva retete pe care le fac din cand in cand: de exemplu, pun la macerat un castravete, doua lime, menta si un litru de apa, las de seara pana dimineata, cand beau sucul care se formeaza astfel. Este revigorant si extrem de sanatos. 

 MG 8775F.T.: Cum va impartiti intre televiziune si viata de familie?

D.N.: Excelent as spune, ambele sunt oaze de energie pentru mine si ma bucur sa le pot imbina armonios.

F.T.: Care ar fi principalul inamic al sanatatii in zilele noastre?

D.N.: Poate ca a devenit un cliseu, dar stresul este principalul inamic si de aici se trag si celelalte necazuri adiacente lui, si poate ca ar fi important sa nu uitam sa zambim si sa ne bucuram pentru ce avem. Si sa-I multumim zilnic lui Dumnezeu pentru toate lucrurile astea.

Dintre alimentele periculoase pentru sanatate, cred ca ar trebui sa evitam cu orice pret mancarea de tip fast-food si mezelurile. In ceea ce ma priveste, nu sunt clientul ei deloc, si nici mezeluri nu consum prea des. Prefer tot ce este facut in casa, chiar si in materie de dulciuri. Asa il cresc si pe David.

F.T: Cat de importanta considerati ca este miscarea pentru sanatate?

D.N.: Extraordinar de importanta, sportul ne ajuta sa fim optimisti, sa avem tonus, sa eliminam energiile negative. Intr-un cuvant, cele 30 de minute minime de miscare pe zi sunt esentiale.

F.T.: Care sunt investigatiile medicale pe care le faceti frecvent?

D.N.: Imi fac de doua ori pe an analizele generale, pentru ca sunt convinsa ca preventia este foarte importanta.

F.T.: Cum va ingrijiti pielea in functie de anotimp?

D.N.: Iarna si primavara folosesc creme foarte hidratante, care sa acopere nevoile pielii in sezonul rece, iar vara, pentru soare, folosesc, evident, factor de protectie: pentru fata 50+, iar pe restul corpului, gradual, de la 30 pana la 12. Aplic creme „apres soleil” mereu, iar toamna am grija sa folosesc multe masti care sa vitaminizeze pielea. Preferata mea este facuta din struguri negri zdrobiti, miere si putina lamaie.

 MG 8678F.T.: Care sunt metodele preferate de relaxare?

D.N.: Joaca alaturi de David, fiul meu. De asemenea, ma relaxeaza sa citesc o carte stand langa fiul meu atunci cand doarme, ma relaxeaza muzica cubaneza, sedintele de pilates si plimbarile pe malul marii.

F.T.: Un gand pentru cititorii revistei Farmacia Ta.

D.N.: Va doresc multe zile insorite, dragii mei, mult zambet, sanatate si mai multa, si tot binele din lume!

Text: Diana Sorescu

Foto: Mihai Stetcu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.