Revista care te menține sănătos

Interviu

Andreea Raicu: „Incerc sa am un regim de viata cat mai echilibrat si ma feresc de excese”

5 septembrie 2017
Share

Andreea Raicu nu are nevoie de o prezentare pompoasa. Cand ii citesti numele, te gandesti, fireste, la o femeie frumoasa, stilata, cu un zambet minunat, o femeie preocupata de sanatate si de alimentatia corecta, o persoana care a pornit in cautarea echilibrului interior. Se pare ca l-a gasit!

Aflati din randurile de mai jos cum reuseste prezentatoarea Prima TV sa se mentina supla, sa combata stresul cotidian, care sunt rituarile ei de frumusete si, in special, care este reteta ei pentru o viata armonioasa. Va lasam sa va delectati cu acest interviu!

Farmacia Ta: Ce inseamna pentru Andreea Raicu un stil de viata sanatos?

Andreea Raicu: Un stil de viata sanatos cuprinde extrem de multe lucruri si nu se limiteaza doar la alimentatie si sport. Avem tendinta sa ne concentram atentia, cand vorbim despre asta, numai la aceste doua aspecte si omitem, de cele mai multe ori, sa ne gandim la cat de important este echilibrul interior, cartile pe care le citim, spectacolele pe care le vedem, oamenii pe care ii avem in jur etc. Pentru mine, un stil de viata sanatos este acela care ne face sa fim frumosi atat in exterior, cat si in interior.

Nu tin dieta, dar incerc sa am un regim de viata cat mai echilibrat si ma feresc de excese. Am grija la alimentatie, insa fara a-mi interzice total anumite produse. Fac sport de minimum trei ori pe saptamana, beau multa apa, nu pierd noptile si incerc sa fiu un om optimist si tolerant.

F.T.: Care sunt regulile esentiale de la care nu va abateti pentru a fi in forma?

A.R.: Desi nu cred in reguli general valabile, in cazul meu, ceea ce functioneaza este o alimentatie echilibrata, o buna hidratare, sportul si un echilibru mental.

AR530a2AF.T.: Cat de importanta considerati ca este miscarea pentru sanatate?

A.R.: Extrem de importanta! Cred ca sportul trebuie sa fie prezent in viata noastra inca de mici pentru ca, dincolo de sanatate, sportul ofera rigoarea si disciplina de care avem nevoie in viata de zi cu zi.

F.T.: Care sunt investigatiile medicale pe care le faceti frecvent?

A.R.: In fiecare an imi fac analizele pe care mi le recomanda medicul de familie, chiar daca eu ma simt bine. Am inteles ca este mult mai bine pentru mine sa „pierd” o ora din viata mergand la un consult decat sa ajung la medic doar cand am o problema de sanatate. De exemplu, cand am realizat ca vreau sa mananc vegetarian, m-am consultat cu un nutritionist ca sa fiu sigura ca starea mea de sanatate nu este afectata.

F.T.: Cum va ingrijiti pielea in functie de anotimp?

A.R.: In general, nu fac lucruri deosebite de la un sezon la altul, doar ca incerc sa atenuez agresiunile la care este supusa pielea in functie de anotimp. De exemplu, vara ma hidratez mai mult si folosesc o crema de fata cu un factor de protectie solara mai mare, iar iarna folosesc o crema cu efect mai puternic de hidratare.

F.T.: Care sunt cele mai periculoase alimente de care ar trebui sa ne ferim, mai ales in sezonul estival?

A.R.: Sunt aceleasi de care ar trebui sa ne ferim tot timpul anului: mancarurile cu un continut mare de grasimi, zaharul, carbohidratii si cafeaua in exces etc. Mai ales acum ca este vara, este bine sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete, de preferat de origine romaneasca, si multa, multa apa.

AR858aAAAF.T.: Care sunt metodele preferate de relaxare?

A.R.: Pentru mine, meditatia este metoda preferata de relaxare, urmata de altele, in functie de ceea ce simt: sa citesc, sa ma vad cu prietenii, sa ma uit la un film, sa ma plimb, sa calatoresc, sa ma joc cu Ivan sau Ema, finii mei.

F.T.: Un gand/sfat pentru cititorii revistei Farmacia Ta.

A.R.: Traiti frumos si sanatos alaturi de cei dragi voua!

Din pacate, stresul face parte din viata noastra si trebuie sa il acceptam si sa incercam sa ii facem fata zilnic. Cel mai important lucru este sa ne prioritizam lucrurile pe care le avem de facut si sa intelegem ca trebuie sa ajungem la un echilibru. Trebuie sa ne acordam momentele de relaxare de care avem nevoie, pentru ca, altfel, nu o sa reusim sa excelam in ceea ce facem. Eu ma refugiez in familie si prieteni. Ei reusesc sa imi ofere energia pentru a continua.

Text: Diana Sorescu

Foto: Prima TV

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.