Revista care te menține sănătos

Interviu

Oana Andoni: „Un corp sanatos este un templu pentru o minte limpede!”

5 septembrie 2017
Share

Oana Andoni, prezentatoarea Stirilor ProTV din weekend, este o prezenta discreta pe micul ecran, dar foarte placuta. Infatisarea sa angelica, timbrul vocal suav si personalitatea calda o transforma intr-o zana buna care aduce vesti weekend de weekend.

Oana ne-a impartasit mici trucuri prin care isi mentine sanatatea, silueta si prin care reuseste sa imbine cu succes planul profesional cu viata de familie. Pentru dumneavoastra am ales-o vedeta de pe coperta lunii mai! Pentru ca Oana Andoni este perfecta ca o zi de primavara! Va dorim lectura placuta!

Farmacia Ta: De unde pasiunea pentru televiziune?

Oana Andoni: Mi-a placut intotdeauna sa fiu in mijlocul evenimentelor importante, sa fiu aproape de viata reala, sa traiesc alaturi de oameni bucuriile si necazurile lor. Viata intr-o redactie de stiri e o provocare permanenta, tot timpul te asteapta ceva nou, nu ai timp sa te plictisesti. Televiziunea e o lume fascinanta pe care am descoperit-o in urma cu 16 ani. E adevarat ce se spune, e un microb de care nu mai poti scapa. Devii dependent.

 

F.T.: Cum se imparte Oana Andoni intre televiziune si viata de familie?

O.A.: Unde exista iubire si bunavointa, cariera si viata de familie se pot imbina fara probleme.

IMG 0227F.T.: Care sunt principiile sanatoase dupa care va ghidati?

O.A.: Miscare in aer liber, inot, plimbari, alimentatie echilibrata, voie buna, optimism.

Nu fac atat de mult sport pe cat as vrea, dar incerc macar de 2-3 ori pe saptamana sa fac miscare. Imi place sa inot, sa alerg, sa calaresc sau sa stau, pur si simplu, in mijlocul naturii. Cand fac sport, sunt optimista, am un tonus bun si mai multa pofta de viata. Un corp sanatos, plin de energie, este un templu pentru o minte sanatoasa, limpede si un suflet curat.

F.T.: Care considerati ca sunt cele mai importante investigatii pe care ar trebui sa le realizeze o femeie la aceasta varsta?

O.A.: Cu totii ar trebui sa ne facem analizele regulat. Iar femeile nu trebuie sa uite de examenul Papanicolau si de controlul la san. Sa mergem la medic ori de cate ori ne supara ceva si sa nu lasam problema sa se agraveze.

F.T.: Ce le lipseste romanilor pentru a fi sanatosi?

O.A.: Sa intelegem ca investigatiile sunt necesare, pentru ca e mult mai usor sa previi decat sa tratezi.

F.T.: Cand aveti o problema de sanatate, consultati medicul sau va tratati singura?

O.A.: Cred ca este important sa cerem parerea unui specialist si sa nu ne tratam dupa ureche. Riscam sa alegem o medicamentatie gresita care ne poate face mai mult rau decat bine.

F.T.: Cum va mentineti in forma si, totodata, preveniti imbatranirea(luati vitamine, realizati cure de detoxifiere, mergeti la SPA)?

O.A.: Ma straduiesc sa am un regim alimentar echilibrat. In vacante merg la SPA pentru un program complet de relaxare.

Cred ca, in ziua de azi, cele mai periculoase alimente sunt produsele superprocesate, cu multi aditivi alimentari, semipreparatele, produsele tip fast-food. Este bine sa ne obisnuim sa citim cu atentie etichetele.

F.T.: Cum va ingrijiti tenul/pielea in functie de sezon?

O.A.: Folosesc mastile naturale (facute in casa) pentru fata, iar pentru par, tratamentele profesionale, dar si ulei de argan, migdale sau cocos.

IMG 0353F.T.: Care ar fi principalul inamic al sanatatii in zilele noastre?

O.A.: Stresul, alimentatia dezechilibrata si sedentarismul.

F.T.: Ce parere aveti despre operatiile estetice?

O.A.: Recunosc ca mi-e frica de operatii. Nu cred ca voi fi tentata sa apelez la vreo operatie estetica.

F.T.: Un gand/sfat pentru cititorii revistei Farmacia Ta.

O.A.: In fiecare dimineata, faceti macar cateva exercitii simple de inviorare. Astfel, intreaga zi va fi mai frumoasa si va veti simti plini de energie.

 

 

Text: Diana Sorescu

Foto: Pro TV

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.