Revista care te menține sănătos

Interviu

Amalia Enache: „Hrana sanatoasa si miscarea definesc stilul de viata sanatos”

5 septembrie 2017
Share

Amalia Enache, prezentatoarea Stirilor noptii de la PRO TV, este o prezenta foarte placuta pe micul ecran. Cu un timbru vocal unic si un zambet incantator, este persoana care ne aduce vestile tarzii si ne ureaza „Noapte buna!”.

Este frumoasa, rafinata si un om de televiziune dedicat profesiei sale. Cu toate ca are un program incarcat, nu neglijeaza sanatatea: este activa, mananca sanatos si, un lucru foarte important, este optimista. Va invitam sa o descoperiti pe Amalia Enache altfel decat o stiati de la televizor si sa aflati secretele unei doamne de poveste.

Farmacia Ta: Ce inseamna pentru Amalia Enache un stil de viata sanatos?

Amalia Enache: O viata interioara armonioasa, cu liniste sufleteasca, dar si hrana sanatoasa si miscare. Orice veriga lipseste, se subrezeste intregul.

F.T.: Aratati extraordinar. Tineti dieta, faceti sport?

A.E.: Multumesc, ma flatati! Nu tin diete, dar sunt foarte, foarte atenta la ce mananc, si asta de multi ani incoace, dintotdeauna, de fapt. Cred ca m-a ajutat faptul ca pe la 18 ani, dupa ce pana atunci fusesem extrem de slabanoaga, am avut o perioada in care kilogramele au luat-o usor razna. Iar preocuparea pentru silueta m-a facut sa citesc mult si foarte de timpuriu despre nutritie, asa ca am deprins din start niste obiceiuri bune. Cu sportul mi-ar placea sa fiu mai consecventa, dar din pacate am doar episoade in care fac constant si cat ar trebui. Vara alerg in parc, merg cu bicicleta, dar in rest fac exercitii combinate de kinetoterapie, gimnastica si fitness.

F.T.: Care sunt regulile esentiale de la care nu va abateti pentru a fi mereu in forma?

A.E.: Sunt un om activ, functionez mai bine in miscare, cu un program plin, asa ca am nevoie si de un somn bun de refacere, de disciplina alimentara si de ordine in ganduri. Cred ca ce am invatat in timp a fost sa elimin din viata mea lucrurile care m-ar putea stresa. Tot ce fac, oricat de mult ar fi, fac cu o imensa placere si cu mare chef, asa ca sunt in forma, cum altfel!

F.T.: Ce credeti ca le lipseste romanilor pentru a fi sanatosi?

A.E.: Of, toata partea de preventie. Atentia la alimentatie, la cum ne gestionam stresul si grijile ca ele sa nu puna stapanire pe noi, apoi deprindere pentru analize si controale preventive.

F.T.: Tineti cont de analizele anuale obligatorii?

A.E.: Da, fac analizele si chiar cred ca ele trebuie sa fie mult mai extinse si detaliate decat cele cu care suntem obisnuiti aici, in Romania.

F.T.: Care considerati ca sunt cele mai importante investigatii medicale pe care ar trebui sa le realizeze o femeie la aceasta varsta?

A.E.: Pe langa cele generale, cele ginecologice si la san.

F.T.: Cum va ingrijiti pielea in functie de anotimp?

A.E.: Nu cred in miracolele promise de creme, cred mai mult in alimentatia sanatoasa, in apa pe care o bem, in felul in care ne odihnim, in gandurile bune. Dar vara, ma protejez intr-adevar de soare cu lotiuni speciale, iar iarna aplic o crema mai hidratanta pe fata si maini.

F.T.: Si pentru ca vin sarbatorile, care sunt cele mai sanatoase preparate care va amintesc cel mai bine de copilarie?

A.E.: Dovleacul galben copt in cuptor.

F.T.: Un gand/sfat pentru cititorii revistei Farmacia Ta.

A.E.: Daca tot ne facem mereu unii altora urari de sanatate in preajma tuturor sarbatorilor, si asta spunem ca ne dorim cel mai mult, sa si facem ceva in privinta asta, cat ne sta in putinta. Sa ne ingrijim din timp de sanatatea noastra.

Mananc mai degraba legume, foarte rar carne, mai degraba crud decat gatit, niciodata prajeli, nu beau sucuri, ma feresc de toate alimentele procesate, frumos ambalate, aleg ce stiu ca creste in pamant sau in copaci si ce gasesc la piata in locul produselor de la supermarket. Ma feresc si de combinatiile de alimente care „nu se potrivesc”, care urca indicele glicemic la cer. Mananc lucruri extrem de simple si nepretentioase, de fapt.

Text: Diana Sorescu

Foto: PRO TV

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.