Revista care te menține sănătos

Interviu

„O problema de sanatate nu trebuie tratata dupa ureche” Niculina Stoican

5 septembrie 2017
Share

Daca imi spuneti numele ei si ma puneti sa inchid ochii, imi imaginez un zambet perfect, luminos, un chip frumos si imi vin in minte acorduri de muzica populara de calitate. Niculina Stoican este o artista de mare valoare, o femeie minunata, care si-a dedicat intreaga viata familiei si publicului.

Sa o cunoastem mai bine in paginile revistei Farmacia Ta pe Niculina Stoican, vedeta postului de televiziune Kanal D!

Farmacia Ta: Cum se imparte Niculina Stoican intre muzica, televiziune si viata de familie?

Niculina Stoican: Din pacate, reusesc sa ma impart intre toate proiectele mele cu foarte multa greutate. E munca multa si, nu de putine ori, am momente in care am senzatia ca nu pot merge mai departe si ca viata trece pe langa mine fara sa reusesc sa ma bucur cu adevarat de cei dragi. In schimb, aprecierea oamenilor, aplauzele publicului imi inunda mereu sufletul de bucurie.

F.T.: Aratati extraordinar de bine. Tineti dieta, faceti sport?

N.S.: Multumesc mult! Este un compliment de care am nevoie din ce in ce mai mult, mai ales odata cu inaintarea in varsta. Dieta tin dintotdeauna, am grija sa mananc cat mai sanatos, ma feresc de excese si de mancarurile grele. Sport nu prea reusesc sa fac din lipsa de timp, dar si din comoditate, trebuie sa recunosc.

F.T.: Care sunt principiile sanatoase dupa care va ghidati?

N.S.: O alimentatie corecta, un program de somn cat mai bine sustinut, iar spiritul mi-l alimentez cu dragostea pentru baiatul meu. Acestea sunt principiile si sentimentele care matin in priza, care imi dau putere sa merg mai departe.

F.T.: Aveti timp si pentru miscare (practicati vreun sport, va plimbati)?

N.S.: Nu am timp de sport. Mi-am propus de nenumarate ori sa merg la sala, dar de fiecare data intervenea altceva. Poate intr-o zi am sa reusesc. Cu toate ca nu am timp sa merg la o sala de sport, imi place la nebunie sa ma plimb prin parc, sa ma bucur de priveliste si de oamenii de acolo. Iubesc oamenii!

F.T.: Cum decurge o zi din viata Niculinei Stoican?

N.S.: Zilele mele nu sunt niciodata la fel. Depind de angajamentele pe care le am, asa ca nu am cum sa va spun in ce fel decurge o zi din viata mea. Singura constanta este emisiunea „Te vreau langa mine” de la Kanal D. Sunt mandra ca fac parte din familia Kanal D.

F.T.: Care considerati ca sunt cele mai importante investigatii pe care ar trebui sale realizeze o femeie la aceasta varsta?

N.S.: Mamografia, testul Papanicolau si acel set de analize obligatorii. Trebuie sa invatam ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi.

F.T.: Cand aveti o problema de sanatate consultati medicul sau va tratati singura?

N.S.: Intotdeauna consult medicul de familie si asta le recomand si celorlalti, este esential ca o problema de sanatate sa fie rezolvata de un specialist, nu dupa ureche. Am norocul de a avea un medic de familie extraordinar. Nu stiu ce m-as face fara el!

F.T.: Cum va mentineti in forma si, totodata, preveniti imbatranirea: luati vitamine, faceti cure de detoxifiere, mergeti la SPA?

N.S.: La SPA merg destul de rar, dar imi place. Pentru mine este forma ideala de a ma odihni, de a-mi reincarca bateriile dupa o perioada de agitatie profesionala. Nu stiu daca e bine sau nu, dar vitamine nu am luat niciodata.

F.T.: Sunteti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

N.S.: Amandoua au un rol bine definit in tratarea bolilor, insa le-as recomanda celor aflati in situatii-limita sa apeleze la sprijinul unui specialist, fie ca este vorba de medicina conventionala, fie de cea naturista. Nu luati niciodata un tratament pe care „l-a luat vecina si sigur functioneaza”. Suntem diferiti si organismul nostru are particularitatile lui, mai ales in modul de a reactiona in cazul unui tratament.

F.T.: Care este, in opinia dumneavoastra, ingredientul care face o femeie sa se simta frumoasasi sigura pe sine?

N.S.: Implinirea! Iubind, devii femeie, mai apoi mama. Tot iubirea iti da puterea de a gasi locul in societate. Ingredientul-minune il gaseste orice femeie si orice barbat in iubire.

F.T.: Aveti o voce minunata. Cum o intretineti?

N.S.: Nu fac ceva anume pentru voce, nu iau elixiruri nestiute. Merg o singura data pe an la un control de rutina la o clinica din Paris. In rest, muncesc, acesta poate fi un mod bun de a-mi intretine vocea. Vreau pe aceasta cale sa le multumesc oamenilor pentru toata dragostea lor neconditionata.

F.T.: Cand sa ne asteptam la un nou album sau la o noua piesa?

N.S.: Am mai multe proiecte la care muncesc acum, sper ca totul sa fie asa cum imi doresc, iar un nou album sa apara de Craciun.

F.T.: Care este cea mai mare realizare de pana acum?

N.S.: Pentru fiecare femeie care a adus pe lume un copil, cu siguranta cea mai mare realizare a vietii ei este copilul. Vlad, baiatul meu, este cel care imi ofera cea mai mare satisfactie, pentru el fac totul.

F.T.: Un gand pentru cititorii revistei Farmacia Ta.

N.S.: Cititorilor revistei Farmacia Ta le doresc sa nu le lipseasca nimic din ceea ce isi doresc si ce iubesc. Iar in fiecare zi, de luni pana vineri, ii invit sa urmareasca emisiunea „Te vreau langa mine” de la ora 13:15, la Kanal D.

Text: Diana Sorescu

Foto: Kanal D

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.