Revista care te menține sănătos

Interviu

„Lipsa timpului este principalul inamic al sanatatii” Iuliana Tudor

5 septembrie 2017
Share

Iuliana Tudor este vedeta-simbol a Televiziunii Romane. O prezenta rafinata, o femeie frumoasa, dar si un profesionist. Iuliana tine fraiele megaproductiei „O data-n viata”, o emisiune de suflet ce a cucerit pe toata lumea. Asadar, cititorii revistei Farmacia Ta spun „La multi ani 2012!” alaturi de Iuliana Tudor. Nici ca ne doream pe altcineva!

Farmacia Ta: Cand ati descoperit pasiunea pentru televiziune?

Iuliana Tudor: Relatia mea cu televiziunea a debutat neasteptat – la inceput nu mi-am dorit cu orice pret sa am o cariera in acest sens. Eram pasionata de muzica, participam la diferite festivaluri si, la un moment dat, cineva mi-a spus ca TVR organizeaza un casting pentru postul de prezentator. Am fost ultima care s-a prezentat in concurs, l-am castigat si, in cateva zile, aveam sa intru in direct. Se intampla acum 12 ani. Pasiunea… a inceput odata cu numaratoarea inversa de dinaintea primei intrari in direct si continua si astazi.

FT: Ce inseamna pentru Iuliana Tudor un stil de viata sanatos?

IT: Echilibru. Un stil de viata echilibrat nu te expune la riscuri majore! Traiesc armonios, nu fac excese decat cand e vorba de televiziune, insa am grija sa mananc sanatos. Nu fumez, nu pierd noptile decat pentru ocazii care merita. Cat despre miscare, fac 20 de minute de gimnastica zilnic, iar Tudor, care implineste luna aceasta 1 an, face deja primii pasi, iar vigilenta cand ai un copil face cat un abonament la sala.

FT: Care credeti ca este principalul inamic al sanatatii in zilele noastre?

IT: Lipsa timpului. Suntem mereu pe fuga, nu avem timp sa respectam cele trei mese ale zilei, nu ne permitem luxul unei vacante fara a lua cu noi si problemele de la birou care ne asalteaza prin telefoane si e-mailuri.

FT: Cum va impartiti intre rolul de mama si cel de om de televiziune?

IT: Nu este usor, pentru ca vreau ca Tudor sa nu simta vreo clipa lipsa mea, insa imi doresc si sa continuu munca in televiziune. Am fost dintotdeauna un om organizat, iar asta ma ajuta si acum.

FT: Ce nu ati reusit si v-ati dorit sa faceti macar „o data in viata”?

IT: Sa-l pun pe domnul Cristian Topescu in postura de reprezentant al folclorului.

FT: Cum va mentineti in forma: practicati vreun sport, tineti dieta etc.?

IT: Am o reteta: un copil energic, care se joaca de dimineata pana seara, o emisiune saptamanala spre care imi canalizez mare parte din energie si inca alte cateva proiecte-eveniment pe care mi le-a incredintat TVR, proiecte de care ma ocup luna aceasta. In rest, nu am nicio dieta-minune si am prea putin timp liber.

FT: Cand aveti o problema de sanatate, consultati medicul sau va tratati singura?

IT: Depinde de problema. Nu alertez medicul pentru o simpla raceala.

FT: Credeti in minuni medicale?

IT: Cred in evolutia stiintei si in minunile care vin de sus. Cred ca Romania are profesionisti de exceptie, chiar daca ne lipseste inca forta unui sistem medical, precum in tari ca Austria sau Franta. Dar cred si in potentialul de dezvoltare a acestui segment. SMURD este un bun exemplu.

FT: Avand un nou membru in familie, pe Tudor, unde veti petrece sarbatorile?

IT: De Craciun sunt alaturi de telespectatori, intr-un program-eveniment al Televiziunii Nationale. Trecerea in noul an insa va fi o sarbatoare in familie. Nu stiu inca daca ramanem in Bucuresti sau daca vom evada cateva zile. Un om de televiziune nu-si poate face planuri cu mult timp inainte, insa intotdeauna petrecerile organizate pe ultima suta de metri ies exceptional.

FT: Un gand pentru cititorii revistei Farmacia Ta?

IT: Sa aveti sarbatori cu bine si sa reveniti in fata micilor ecrane la intalnirile cu emisiunea „O data-n viata”!

Text: Diana Sorescu

Foto: TVR

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.