Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Infuzie

13 decembrie 2010
Share

Solutie obtinuta din produse vegetale, frecvent plante, puse in contact o perioada de timp cu apa incalzita la temperaturi ridicate (de exemplu ceaiul de plante). Infuzia sau ceaiul este cea mai simpla si des utilizata metoda de beneficia de substantele active din plantele medicinale. Se fierbe apa timp de 10-15 minute. Intr-un vas (preferabil de portelan) se pun 1-2 lingurite de planta peste care se toarna 250 ml din apa clocotita. Vasul se va acoperi, iar continutul se va amesteca de cateva ori. In maxim 15 minute, infuzia poate fi strecurata si consumata.

Nota pentru articolul «Infuzie»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate