Revista care te mentine sanatos

Ginecologie

Infertilitatea – cauze complexe ale infertilitatii in cuplu

23 octombrie 2014
Share

Recomandarea de evaluare a infertilitatii se face dupa o perioada de 1 an de contact sexual neprotejat in cazul femeilor de pana la 35 de ani. Pentru pacientele cu varsta de peste 36 de ani, recomandarea este facuta dupa 6 luni de contact neprotejat. In cazul femeilor cu cicluri menstruale neregulate, investigatiile se incep in regim de urgenta. Aceeasi situatie este si in cazul aparitiei altor factori cunoscuti ca generatori de infertilitate – endometrioza, istoric de boala inflamatorie pelvina, malformatie uterina etc.

Principala recomandare este ca pacienta sa consulte un medic ginecolog specializat in tratamentul infertilitatii, un simplu medic ginecolog evalueaza doar aspect generale, fara sa investigheze eventuale cauze complexe care provoaca infertilitatea.

Cititi integral articolul Infertilitatea – cauzele infertilitatii

Nota pentru articolul «Infertilitatea – cauze complexe ale infertilitatii in cuplu»:3.33/ 5 (6 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate