Revista care te menține sănătos

ORL

Infectia urechii interne: remedii pentru ameliorarea simptomelor

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
7 martie 2022
Share
Exclusiv online
Infectia urechii interne: remedii pentru ameliorarea simptomelor

Infectia urechii interne apare la nivelul portiunii din interiorul urechii. De cele mai multe ori, aceasta nu este o infectie propriu-zisa, ci mai mult o inflamatie sau o iritatie a partilor urechii responsabile de echilibru si auz.

Mai putin frecvent, infectia urechii este cauzata de prezenta unei bacterii sau a unui virus. Atunci cand urechea interna este afectata, pot aparea brusc anumite simptome, precum ameteala, pierderea echilibrului, zgomotele percepute la nivelul urechii (tinitus), greata si varsaturile.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ImunoSuport Forte, recomandat pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului imunitar.

Care sunt semnele si simptomele infectiei urechii interne

Unele persoane cu infectie a urechii interne pot prezenta putine simptome sau chiar deloc. Atunci cand apar, simptomele tind sa apara si sa dispara rapid, incluzand:

  • Ameteala sau senzatia ca se invarte totul in jur (vertij);
  • Greata si varsaturi;
  • Probleme de echilibru sau de mers;
  • Scaderea auzului la nivelul unei urechi;
  • Durerea la nivelul urechii;
  • Uneori, febra;
  • Senzatia de plin la acest nivel;
  • Prezenta unor sunete in ureche (tinitus).

Simptomele infectii urechii interne sunt similare cu alte afectiuni ale urechii, precum labirintita sau nevrita vestibulara.

Ear examining with an otoscope, isolated background

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Remedii care amelioreaza simptomele

Remediile pentru acasa nu pot trata sau vindeca o infectie a urechii, insa pot ameliora durerea de ureche sau alte simptome.

Iata care sunt remediile pe care le puteti folosi in cazul infectiei urechii interne:

  • Compresele calde pot ameliora durerea;
  • Mentinerea pozitiei drepte a capului atunci cand stati jos poate ajuta la drenare;
  • Gargara cu sare poate curata trompele lui Eustachio (aflate in interiorul urechii) si ameliora durerea de gat;
  • Renuntati la fumat si reduceti cantitatea de alcool consumata;
  • Apelati la tehnici de controlare a stresului pentru a mentine echilibrul emotional si psihic, deoarece stresul poate agrava simptomele.

Chiropracticienii pot ameliora unele simptome ale infectiei urechii interne. Uneori, coloana vertebrala poate avea o pozitie inadecvata la nivelul cefei, iar acest lucru poate afecta modul in care corpul se vindeca. Drept rezultat, semnalele nervilor de la nivelul creierului catre zona afectata pot influenta vindecarea generala.

Cum gestionam alergiile alimentare

Este bine sa identificati cauza acestei infectii. Uneori, cauza poate fi determinata de alergiile alimentare. Daca aveti alergie la gluten, lactate, alune sau alte alimente, este indicat sa renuntati la consumul acestora si sa observati daca simptomele se amelioreaza sau nu. Daca suferiti de o infectie a urechii interne cronice, este indicat sa mergeti si la medicul alergolog, pentru investigatii ulterioare.

Sfatul specialistului

Unele remedii naturale si tratamentele alternative pot fi folosite pentru a trata infectiile urechii interne. Acestea includ picaturile cu usturoi sau ulei de arbore de ceai, otetul din cidru de mere, uleiul de masline, de busuioc, precum si peroxidul de hidrogen. Insa, nu exista studii stiintifice care sa ateste rezultatele acestora pentru tratarea infectiei urechii interne.

Inainte de a apela la orice tip de remediu natural sau la medicina alternativa, este recomandat sa discutati cu un medic. Acesta va va face un examen medical complet, precum si analize si investigatii suplimentare, daca este cazul.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.