Revista care te mentine sanatos

Stiri

Impactul depresiei la nivel mondial

6 decembrie 2013
Share

Depresia este considerata a doua cea mai frecventa cauza de incapacitate la nivel mondial, dupa durerile de spate, potrivit unei cercetari in domeniu. Studiul a comparat depresia clinica cu alte 200 de boli si afectiuni care creeaza dizabilitati. S-a ajuns la concluzia ca depresia este o problema apasatoare careia ar trebui sa i se ofere mai multa atentie.

Ratele depresiei difera in functie de tari, avand tendinta de a fi mai mari in tarile cu venituri mici si medii inspre mici in tarile cu venituri mari. Aspectele care pot duce la instalarea depresiei pot sa difere de la om la om, aici intervenind implicatiile culturale etc. La nivel global, doar o mica parte dintre cei cu probleme primesc tratament de specialitate, chiar un diagnostic. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in Afghanistan se inregistreaza cea mai crescuta rata a depresiei, iar in Japonia cea mai scazuta. Problemele de sanatate mintala sunt de multe ori un stigmat. Astfel, OMS a lansat un plan de actiune globala in ceea ce priveste aceasta problema.

 

Ruxandra Raica
Sursa: bbc.co.uk

Nota pentru articolul «Impactul depresiei la nivel mondial»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate