Revista care te mentine sanatos

Stiri

HIV, „detectabil” in lacrimi chiar si dupa tratament

22 octombrie 2011
Share

Ultimele numere ale revistei „Journal of SIDA” subliniaza ca virusul HIV se poate ascunde in diferite zone ale corpului la care medicamentele nu au acces. Mai exact, o echipa de medici din China a facut un studiu pe 21 de pacienti infectati cu HIV.

Rezultatul a fost urmatorul: desi nu mai era detectabil in sange, virusul a putut fi inca depistat in lacrimi, chiar si la pacientii care au primit terapie antiretrovirala, ceea ce dovedeste faptul ca tratamentele nu au capacitatea de a-l distruge in intreg organismul.

In aceste conditii, specialistii chinezi au emis avertismente cu privire la precautiile pe care trebuie sa le ia medicii oftalmologi in timpul consultatiei, cu toate ca din studiu nu reiese inca faptul ca HIV s-ar putea transmite si pe aceasta cale, informeaza „Le Point”.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «HIV, „detectabil” in lacrimi chiar si dupa tratament»:5.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate