Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Hipoacuzie de transmisie

13 decembrie 2010
Share

Este vorba de o diminuare a acuitatii auditive din cauza unei atingeri a conductului auditiv extern, a urechii externe sau a urechii medii (care contine oscioarele).

Cauze si simptome – Cauzele unei hipoacuzii de transmisie sunt mai ales otitele cronice, care pot afecta timpanul si/sau oscioarele, si otospongiozele (unul dintre oscioare, scarita, vibreaza din ce in ce mai putin pana devine imobil). Otitele acute afecteaza mai ales copiii, iar otospongioza, femeile.

Tratament – Tratamentul otitei acute, bazat pe medicamente antibiotice, este uneori insotit de o paracenteza. In caz de otita medie acuta recidivanta, tratamentul poate cuprinde o ablatie a vegetatiilor (adenoidectomie), chiar plasarea unui aerator transtimpanic (yoyo). In alte cazuri, tratamentul este adesea chirurgical repararea timpanului si/sau a oscioarelor pentru otitele cronice sau inlocuirea scaritei printr-o proteza in caz de otospongioza, sub anestezie generala si cu ajutorul unui microscop (microchirurgie).

Nota pentru articolul «Hipoacuzie de transmisie»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate