Revista care te menține sănătos

Ghid practic

Cum va sporiti creativitatea

26 aprilie 2016
Share

Jobul, familia, viata sociala, grijile, toate acestea va pot acapara la un moment dat. Daca lucrati intr-un mediu care va solicita sa fiti creativi, daca aveti proiecte pentru care este necesar sa aveti mintea limpede, dar simtiti ca toate resursele vi s-au terminat, atunci  ar trebui sa stiti ca exista cateva lucruri pe care le puteti pune in aplicare, astfel incat cele mai interesante ganduri si idei „sa iasa la suprafata”.

Iata ce aveti de facut!

Oferiti-va darul timpului

Managementul corect al timpului este cheia creativitatii. Va puteti folosi de un secret numit harta timpului. La inceputul fiecarei saptamani, trebuie sa decideti cum va veti folosi timpul si mai ales cat va fi in scop creativ. De exemplu, daca scrieti o carte, dedicati-va un anumit numar de ore pe zi, astfel incat visurile artistice sa fie duse la indeplinire. In plus, timpul liber este foarte important pentru a va regasi linistea si echilibrul.

Invatati continuu

Credeti ca nu mai aveti varsta potrivita pentru a invata, a participa la un curs, a merge la scoala? Niciodata nu este prea tarziu. Perfectionati-va continuu, mergeti la cursuri, la biblioteca. Partea si mai placuta este existenta spatiilor special amenajate, unde, in timp ce savurati un ceai sau o cafea, va puteti delecta cu o carte buna. Exista chiar si concepte de spatii unde se plateste timpul petrecut, care este valorificat dupa bunul plac.

Meditati

Meditatia scade tensiunea arteriala, poate ameliora anumite dureri si imbunatateste calitatea somnului. Insa anumite tipuri de meditatie, potrivit unui studiu publicat in Frontiers of Cognition, se pare ca ar avea rezultate directe in ceea ce priveste abilitatea de a genera idei creative si de a realiza tot felul de conexiuni. Chiar si 10 minute va pot ajuta sa va faceti curatenie printre ganduri si loc unor idei noi. Notati tot ce vi se pare a fi o idee buna.

Priviti in jursecundara1

Pentru a va inspira, este important sa priviti in jur. Priviti cladirile, parcurile, culorile hainelor, analizati, intoarceti un lucru pe toate partile. Atingeti, mirositi, acordati atentie detaliilor. Va veti imbogati vizual, senzorial, olfactiv, iar experientele vor fi transformate in creier in idei noi, gata de pus in practica. Petreceti timp cu propria persoana, explorati spatiile naturale si profitati de tot ceea ce acestea au de oferit.

Renuntati la restrictii

Regulile pot starpi din radacini creativitatea, de care s-ar putea sa nici nu stiti ca a existat. Dati frau liber imaginatiei, optati pentru proiecte care va testeaza limitele, cu deadline-uri  scurte. In astfel de situatii si in conditii de stres, s-ar putea sa functionati foarte bine.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Livestrong.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.