Revista care te menține sănătos

Wellness club

Lichide-minune care mentin sanatatea

25 iunie 2020
Share
Lichide-minune care mentin sanatatea

In afara de apa, exista lichide-minune care mentin sanatatea? Sucurile acidulate sau bauturile care contin foarte mult zahar se numara, de obicei, printre factorii de risc in ceea ce priveste obezitatea, precum si aparitia altor probleme de sanatate.

Insa cercetatorii sustin ca, daca veti alege sa consumati bauturile potrivite, acestea pot avea un impact pozitiv asupra pierderii in greutate, dar si asupra sanatatii generale.

Ceaiul verde este laudat pentru beneficiile sale, insa se pare ca ceaiul negru, cafeaua, vinul rosu, chiar berea pot avea efecte benefice daca sunt consumate in cantitati moderate. Sa nu uitam de apa plata care ne mentine hidratati, indiferent de anotimp. Sa descoperim impreuna care sunt lichidele-minune cu beneficii pentru sanatate.

Berea si diabetul

Hameiul, sau mai exact derivatii din hamei (acizii amari), sunt recunoscuti pentru gustul delicios al berii. Potrivit unei noi cercetari, hameiul ar putea fi utilizat pentru tratarea anumitor tipuri de cancer si ar putea ajuta si la pierderea in greutate. Prin intermediul cristalografiei cu raze X (ce poate afla structura 3D a moleculelor), cercetatorii de la Universitatea din Washington au determinat structura exacta a derivatilor din hamei, care se creeaza in timpul procesului de producere a berii. Cu ajutorul acestor descoperiri, oamenii de stiinta spera sa dezvolte noi produse farmaceutice pentru a trata o serie de conditii, inclusiv diabetul zaharat. In plus, consumata cu moderatie (o doza pe zi), berea poate proteja sanatatea oaselor, a inimii, rinichilor, precum si sanatatea creierului.

Apa ne hidrateaza

Apa este sfanta! Este foarte important sa consumati apa, asta deoarece corpul contine, la randul lui, acest lichid ce ajuta la protejarea articulatiilor, oaselor, organelor, ajuta organismul sa digere mancarea si va scapa de oboseala. Expertii sustin ca daca am consuma apa in aceleasi cantitati in care consumam sucuri sau bauturi asemanatoare am fi mult mai sanatosi. Apa ne mentine hidratati la interior, pentru ca la exterior sa avem o piele frumoasa. Chiar si in sezonul rece trebuie sa consumati apa.

Lapte pentru sanatatea oaselor

Laptele cu un continut scazut de grasimi este important pentru sanatatea oaselor, mai ales in cazul copiilor in crestere. Laptele reprezinta o sursa bogata de proteine, calciu si vitamina D. Este benefic in cazul persoanelor care nu au intoleranta la lactoza si nu sunt alergice la proteina din lapte. Pentru cei care se confrunta cu astfel de probleme, laptele de migdale sau soia pot reprezenta o alegere buna.

lichide-minune care mentin sanatatea

Sucurile de legume sunt pline de vitamine

Daca obisnuiti sa va incepeti ziua cu un suc de fructe, ar fi indicat sa inlocuiti traditionalul suc de portocale cu un suc de rosii sau cu un suc preparat din alte legume. Pe langa continutul de apa, aceste sucuri sunt bogate in vitaminele A, C, dar contin si licopen. In plus, nu au continut prea mare de zahar. Sucurile de legume reprezinta o metoda rapida de a obtine un aport de vitamine si minerale. Aveti grija, totusi, la continutul de sodiu.

Cafeaua este bogata in antioxidanti

Aceasta bautura fierbinte este prietena diminetilor in care ne trezim devreme si subiectul a numeroase studii stiintifice derulate de-a lungul anilor. Potrivit unor cercetari recente, trei cesti de cafea pe zi ne ajuta sa traim mai mult. Cafeaua prezinta mai multe beneficii pentru sanatate, legate, in primul rand, de continutul de antioxidanti. Antioxidantii ne ajuta sa ne mentinem o stare buna de sanatate si ne feresc de anumite afectiuni. Cofeina din cafea va energizeaza in timpul zilei.

Ceaiul negru si ceaiul verde

Daca preferati gustul ceaiului, fie ca este consumat cald, fie ca este consumat cu gheata, ceaiul negru este foarte bogat in antioxidanti si ofera un usor impuls metabolismului. Mai mult de o ceasca de ceai negru pe zi poate deshidrata, de aceea trebuie sa beti apa pentru a compensa acest aspect. De partea cealalta, ceaiul verde ajuta la hidratarea organismului. El neutralizeaza efectul radicalilor liberi si poate micsora riscul bolilor cardiovasculare.

Vinul si sanatatea

Resveratrolul, un compus intalnit in vinul rosu, stimuleaza sanatatea inimii si micsoreaza riscul cancerului de piele. Femeile care consuma cu moderatie vin rosu sunt mult mai ferite de anumite boli, precum diabetul zaharat sau dementa. Vinul rosu reduce riscul atacului de cord si accidentului vascular cerebral. Cheia este consumul moderat!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.