Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Cauze mai putin cunoscute ale durerilor de cap

18 ianuarie 2018
Share

Cu totii am experimentat la un moment dat o durere de cap intensa, suparatoare. Migrenele sunt foarte greu de suportat. Unele persoane se inchid pur si simplu intr-o camera in care nu patrunde lumina si asteapta sa-si revina cat mai repede. Dar care sunt cauzele durerilor de cap?

Ei bine, ati putea intrerupe lantul evenimentelor care duc la aparitia durerilor de cap. Aveti umerii incordati? Gatul? S-ar putea sa fie stresul.

De asemenea, sensibilitatea la anumite pesticide intalnite in alimente, apa sau aer ar putea provoca dureri de cap. La fel si plombele dentare. Este timpul sa verificam care ar putea fi cauzele acestor dureri de nesuportat.

Stresul poate duce la aparitia durerilor de cap

V-ati obisnuit ca, de obicei, sa luati un medicament impotriva durerilor de cap, durerea sa dispara, dupa care sa reapara. Durerile de cap pot fi cauzate si de stres. Oamenii devin stresati si renunta la obiceiurile sanatoase, consuma zahar, grasimi si nu fac decat sa accentueze aceasta durere. Stresul se transforma in dureri la nivelul umerilor, gatului, capului. De asemenea, muschii faciali se pot contracta. Stresul este provocat de factori mentali si emotionali. De vreme ce mintea si corpul lucreaza impreuna, aveti nevoie de meditatie, yoga, de plimbari scurte. Trebuie sa consumati avocado, spanac, migdale, afine etc.

Anumite vaccinuri si durerea de cap

Exista anumite vaccinuri pe care le facem in copilarie ce contin proteine straine, formaldehide etc. Astfel, nu este de mirare ca alergiile alimentare sunt atat de dese. Uleiul de arahide a fost utilizat in compozitia vaccinurilor, de exemplu, inca din anii ’60, asta desi astazi nu apare pe etichetele lor. Copiii si adultii cu alergii alimentare sufera de atacuri repetate ale sistemului nervos central de fiecare data cand sunt expusi la alimentele fata de care sunt alergici. Ei se pot confrunta cu anafilaxia, migrene, greata, probleme digestive, tulburari de atentie. Peste 90% dintre cei care sufera de dureri de cap si sunt alergici se simt mult mai bine cand renunta la alimentele care le provoaca alergii.

 

Atentie la plastic, parfumuri si odorizante!

Cu cat transpiram mai mult, cu atat organismul absoarbe toxine. Este vorba de toxinele provenite de la parfumuri, materiale plastice etc. Daca folositi antiperspirante pe baza de aluminiu, este clar ca pielea absoarbe toxinele. Sensibilitatile la mediul extern sunt rezultatul direct al produselor pe care le pulverizati pe piele si haine, a lumanarilor pe care le ardeti in casa, odorizantelor etc. Compusii organici volatili includ formaldehide si pot provoca probleme respiratorii si nu numai. Parfumurile contin ftalati, de aceea se pot instala si durerile de cap. Pentru a scapa de ele, petreceti cat mai mult timp in natura, luati-va plante de apartament etc.

 

Utilizarea cuptoarelor cu microunde

Cauze mai putin cunoscute ale durerilor de capCam toti oamenii stiu ca utilizarea cuptoarelor cu microunde afecteaza structura alimentelor si sanatatea. Chiar si asa, foarte multi le folosesc in continuare fara nicio problema. Stiati ca plombele dentare pot provoca dureri cronice atunci cand organismul este expus la metale grele toxice si carcinogeni? Asta inseamna ca durerile provin de la dinti si de la toxinele care afecteaza sistemul nervos central. Cariile dentare, bolile gingiilor si infectiile canalelor radiculare pot reduce circulatia la nivelul creierului. Astfel, fluxul redus de sange face ca vasele de sange sa se contracte, prin urmare apar durerile de cap. Postura gresita sau leziunile traumatice pot fi si ele cauze ale durerilor de cap.

 

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.