Revista care te menține sănătos

Ghid practic

Natura si beneficiile sale pentru sanatate

29 august 2013
Share

Sfarsitul verii reprezinta o perioada perfecta pentru a petrece timp in natura si pentru a va putea bucura de tot ceea ce va ofera aceasta. Temperaturile incep sa scada astfel incat aerul devine respirabil, tocmai de aceea drumetiile, plimbarile sau balaceala in mare devin activitati foarte placute si relaxante.

Daca la sfarsit de vara va simtiti obositi, fara chef, acesta este momentul perfect pentru a va lua un concediu si a va rasfata. In plus, la intoarcerea din concediu va veti simti mult mai in forma, gata sa o luati de la capat.

Profitati asadar cat de mult puteti de ceea ce va inconjoara!

 

Va elibereaza de stres

Din ce in ce mai multe studii indica faptul ca timpul petrecut in natura reduce nivelul de stres in doar 5 minute. Va ajuta sa va deconectati, sa scapati din jungla de asfalt si ar trebui, in aceeasi masura, sa renuntati la telefoanele mobile, laptopuri sau tablete, astfel incat sa va oferiti sansa de a va relaxa.

 

Va face mai fericiti

Daca veti alege un peisaj verde, veti reusi sa va stabiliti anumite tinte pe care doriti sa le atingeti, vei putea gandi limpede si, in plus, va veti antrena simtul senzorial pentru ca aveti foarte multe de vazut, auzit si mirosit.

 

Puteti face exercitii fizice

Iesirea in natura este si cel mai bun moment pentru a face exercitii fizice. Explorarea mediului inconjurator este o alternativa pentru persoanele carora nu le place sa mearga la sala de fitness. Sportul facut in aer liber oxigeneaza creierul, va linisteste, va ajuta sa va concentrati mai bine si este deosebit de benefic pentru intregul sistem.

 

Aerul este mai curat in natura

Cu totii stim ca natura furnizeaza oxigen, insa, in acelasi timp, absoarbe mirosurile neplacute si gazele poluante, filtrand particulele din aer. Asta inseamna ca, atunci cand iesiti in natura, aerul este mult mai curat si filtrat, numai bun de respirat. In plus, 10 minute petrecute in soare sunt perfecte pentru ca organismul sa absoarba pe cale naturala vitamina D, intarind oasele si regland sistemul imunitar.

 

Hidratarea este importanta

Nu mai este niciun secret in ceea ce priveste faptul ca este foarte important sa ramaneti hidratati, dar nu numai band apa. Apa reduce durerile de cap, mentine nivelul de zahar din sange, pastreaza inima sanatoasa si ajuta la pierderea in greutate. Aproximativ 70% din suprafata Pamantului este acoperita de apa.

 

Piele fara cusur

Pentru o piele stralucitoare, cheia este timpul petrecut in natura, mai ales ca este si o alternativa ieftina si relaxanta. In plus, cat va aflati in natura puteti profita de legumele si fructele naturale. Natura intareste sistemul imunitar, ceea ce va va ajuta sa nu mai raciti iarna. Echinacea, usturoiul, vitamina C, zincul sunt nutrienti pe care natura ni-i ofera.

 

Va ajuta sa traiti mai mult

Alimentele naturale, verdeturile imbunatatesc sanatatea ochilor, va ajuta sa luptati impotriva diabetului. Exista mai multe alimente care, consumate direct din natura, va pot ajuta sa traiti mai mult. Albusul, uleiul de macese sau vitamina A se numara printre acestea, contribuind la intarzierea aparitiei ridurilor.

 

 

Ruxandra Raica
Sursa: Bodyandsoul.com.au

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.