Revista care te menține sănătos

Raceală și gripă

Scapati de raceala in doar 24 de ore

2 iunie 2017
Share
Scapati de raceala in doar 24 de ore

Un dus fierbinte, o plimbare la aer curat si o cina condimentata… acestea sunt doar cateva dintre recomandarile expertului Ron Eccles, profesor la Universitatea Cardiff, in cazul afectiunilor respiratorii. Acesta considera ca raceala nu ar trebui sa insemne repaus la pat zile in sir sau administrarea de antibiotice dupa ureche, si indrazneste chiar sa spuna ca putem scapa de simptomele racelii in doar 24 de ore, daca respectam urmatoarele recomandari.

Iata cei noua pasi care trebuie urmati pentru ca raceala sa dispara din peisaj si dumneavoastra sa va puteti bucura de aceasta perioada alaturi de cei dragi:

 

Ora 7.00 – un dus fierbinte

Desi nu suna prea imbietor si probabil starea de sanatate va indeamna sa leneviti cat mai mult in pat, un dus fierbinte la prima ora este cea mai buna alegere. Apa fierbinte poate elimina senzatia de frig, iar aburii ajuta la desfundarea sinusurilor, ajutandu-va sa respirati mai usor.

 

Ora 8.00 – un mic dejun bogat in vitamina C – remediu sigur pentru raceala

Alimentatia este esentiala in lupta cu virozele, asadar, alegeti la micul dejun fructe proaspete, precum portocalele, bogate in vitamina C, si un mix de cereale cu fructe de padure uscate, care sunt bogate in antioxidanti.

 

Ora 10.00 – baie de aburi pentru desfundarea nasului

Raceala presupune, de cele mai multe ori, nas care curge ori, si mai rau, complet infundat, care se poate transforma in incredibile dureri de cap. Pentru a preintampina astfel de simptome este important sa luati OTC-uri, precum aspirina, paracetamol, siropuri de tuse si alte dropsuri cu gust puternic (cele cu menta sau lamaie care determina salivatia si ajuta la ameliorarea durerilor de gat). De asemenea, puteti recurge cu incredere la o baie de aburi pentru fata timp de cinci minute, care ajuta la decongestionarea cailor respiratorii.

 

Ora 12.00 – faceti o plimbare in aer liber!

O iesire in frig ar putea parea ultimul lucru pe care l-ati face daca sunteti raciti, insa o plimbare inainte de pranz poate imbunatati starea de spirit si poate creste imunitatea.

 

Ora 13.00 – un pranz bazat pe proteine creste rezistenta organismului

La pranz, inlocuiti chipsurile ori dulciurile in favoarea unei portii de pui cu salata. Proteinele din carnea de pui ajuta la dezvoltarea celulelor imuntare si stimuleaza raspunsul imunitar. S-a dovedit stiintific ca persoanele vegetariene sau cele care consuma rar carne se confrunta frecvent cu raceli de lunga durata.

 

Ora 15.00 – beti un ceai de plante, pentru a lupta cu raceala!

Ceaiurile din plante si alte lichide caldute (ciocolata, laptele, cafeaua) ajuta la fluidizarea mucozitatilor si la eliminarea acestora din organism. Daca nu va surade aceasta varianta, exista intotdeauna optiunea sucului proaspat de portocale care nu va avea un efect imediat, insa va creste, pe parcursul urmatoarelor zile, aportul de vitamina C din corp si va ajuta la recuperarea si intarirea sistemului imunitar.

supa

Ora 18.00 – condimentati-va dieta!

La cina puteti alege o supa de pui sau de vacuta condimentata din belsug. Aveti la dispozitie condimente diverse, precum curry, chilli, ghimbir, usturoi, cunoscute penru proprietatile antivirale si antibacteriene, precum si pentru capacitatea de eliberare a sinusurilor. Totodata, condimentele sunt cam singurele care pot schimba gustul mancarii, astfel incat chiar sa va bucurati de cina servita.

 

Ora 20.00 – din nou, baie fierbinte!

Incheiati ziua cu o baie fierbinte, care va ameliora durerile musculare si senzatia de „intepenire”. Acest penultim pas va poate ajuta sa invingeti virusul care a cauzat raceala.

 

Ora 22.00 – luati-va portia zilnica de somn!

Pentru ca organismul sa isi revina, este foarte important sa aveti un somn linistit si suficient, asadar, imbracati-va comod, eliminati orice sursa de lumina si zgomot care va poate perturba odihna si dormiti cel putin opt ore. Pentru o imunitate puternica este recomandat sa se urmeze un tipar in privinta somnului, deci culcati-va zi de zi la aceeasi ora si nu pierdeti noptile sau, din contra, nu dormiti prea mult, deoarece sistemul imunitar poate avea de suferit. De asemenea, inainte de culcare, evitati sa beti cafea, alcool sau bauturi energizante si faceti tot posibilul sa nu lucrati in pat ori sa va uitati la televizor.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.