Revista care te menține sănătos

Ghid practic

Stresul si psoriazisul: iata cum le faceti fata

5 decembrie 2012
Share

Dupa indelungi cercetari, expertii in domeniu au descoperit o corelatie intre psoriazis si stres. Primele simptome ale psoriazisului pot aparea sau se pot accentua intr-o perioada foarte stresanta. Ar trebui sa eliminam pe cat posibil stresul din vietile noastre.

Asadar, iata cateva secrete care va vor ajuta sa manageriati psoriazisul si perioadele de stres mult mai eficient. Desi nu putem evita mereu stresul, trebuie neaparat sa invatam sa-l controlam.

De asemenea, trebuie sa fim foarte bine informati si in legatura cu psoriazisul. Cunostintele pot oferi un fel de control asupra afectiunii. Crizele de psoriazis pot aparea cand nu va asteptati, asa ca trebuie sa fiti pregatiti sa le faceti fata. Important este sa cunoasteti si tratamentele existente, astfel incat sa fiti tot timpul in garda.

Stabiliti-va prioritatile!

Inainte de a face tot ceea ce aveti de facut, important este sa aveti grija de pielea dumneavoastra. Eliminati activitatile care nu sunt necesare. Daca aveti prea multe lucruri de realizat si nu aveti timp sa va manageriati psoriazisul, aveti o problema. Atunci cand vi se dau prea multe responsabilitati la locul de munca, invatati sa spuneti „nu”, pentru ca stresul este foarte periculos.

Odihniti-va!

Se stie ca privarea de somn poate duce la aparitia stresului, si daca nu va odihniti atat cat trebuie, conditia dumneavoastra se poate inrautati. Trebuie sa va culcati si sa va treziti la aproximativ aceleasi ore pentru a avea un ritm de viata regulat. Nu trebuie sa va uitati la televizor inainte de culcare si nici sa lucrati in pat.

Aveti grija de pielea dumneavoastra!

Intotdeauna trebuie sa aplicati cremele si lotiunile asa cum v-a prescris medicul, chiar daca va ia foarte mult timp sa faceti acest lucru. Fiecare persoana cu psoriazis este diferita. Unele pot suferi de forme mult mai severe, de aceea trebuie sa va oferiti tot timpul de care aveti nevoie pentru a va ingriji.

Aveti nevoie de suport

Pentru a va obisnui cat mai usor cu gandul ca suferiti de aceasta afectiune, aveti nevoie de sprijin. Familia, prietenii sau grupurile in care sunt inscrise mai multe persoane care au psoriazis v-ar putea ajuta. Exista foarte multi oameni care se lupta cu aceasta problema, dar care invata sa traiasca cu ea si sa depaseasca toate greutatile.

Faceti sport, yoga, meditatie si masaj!

Sportul manageriaza cu succes situatiile stresante. 30 de minute, de trei ori pe saptamana, petrecute in aer liber sau intr-o sala de sport va pot ajuta sa faceti fata mult mai bine stresului si tensiunii. Tehnicile de relaxare, precum yoga, meditatia sau masajul ajuta la reducerea simptomelor psoriazisului. Evitati totusi masajul mult prea agresiv, dar si pe cel cu pietre fierbinti, deoarece va pot irita pielea.  

Renuntati la obiceiurile nesanatoase!

Renuntati la alcool si tigari, desi aceste obiceiuri va pot da impresia ca diminueaza stresul. Din contra, acestea pot inrautati psoriazisul. Alcoolul impiedica medicamentele sa-si faca efectul si, pe langa psoriazis, pot aparea si alte probleme. In plus, trebuie sa aveti incredere in dermatologul dumneavoastra, sa-i urmati intocmai sfaturile si sa va menajati mai ales in sezonul rece. Multa sanatate!

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.