Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
Dicționar medical
Fibra alimentara
13 decembrie 2010
Termeni similari Fibra alimentara
Dicționar medical
Saccus
Dicționar medical
Angioblast
Dicționar medical
Trombofilie
Dicționar medical
Trichinoza
Dicționar medical
Anemie imunohemolitica
Dicționar medical
Kinezimetru
Dicționar medical
Strangulare intestinala
Dicționar medical
Melanom malign al ochiului
Dicționar medical