Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
Dicționar medical
Fibra alimentara
13 decembrie 2010
2.00/ 5 (1 vot)
Termeni similari Fibra alimentara
Dicționar medical
Bloc atrioventricular de grad iii (bav de grad iii)

Dicționar medical
Trunchi cerebral

Dicționar medical
Fractura platoului tibial

Dicționar medical
Picior stramb

Dicționar medical
Tranzit esogastroduodenal

Dicționar medical
Temperatura corporala bazala

Dicționar medical
Vsh

Dicționar medical
Asexuata (reproducere)

Dicționar medical
Preput
