Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
Dicționar medical
Fibra alimentara
13 decembrie 2010
2.00/ 5 (1 vot)
Termeni similari Fibra alimentara
Dicționar medical
Urokinaza

Dicționar medical
Insulina

Dicționar medical
Ametropie

Dicționar medical
Kerion

Dicționar medical
Ulei de vitriol

Dicționar medical
Antiparazitar

Dicționar medical
Macroglobulinemie waldenstrom

Dicționar medical
Foliculita inotatorilor

Dicționar medical
Fotodermatoza juvenila de primavara
