Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Floarea de soc – 6 beneficii uimitoare

Dr. Oana Maria Stanciu, medic specialist geriatrie și gerontologie; [email protected]
4 aprilie 2023
Share
Floarea de soc – 6 beneficii uimitoare

Socul este o planta utilizata de mii de ani, datorita proprietatilor sale antiseptice si antiinflamatoare. Unele dintre cele mai frecvente efecte benefice ale socului sunt in tratarea sinuzitelor, gripei, stresului, a alergiilor si a altor afectiuni respiratorii. Florile de soc sunt folosite pentru efectul diuretic si calmarea iritatiilor.

Socul se dezvolta in diferite medii umede si uscate cu sol fertil si prefera lumina soarelui in cea mai mare parte a zilei. Florile de soc incep sa se dezvolte incepand cu ultima saptamana din luna mai, momentul ideal pentru a le culege fiind primele saptamani din iunie. Cu atatea beneficii asupra sanatatii, iata cateva motive pentru care ar trebui sa aveti aceasta planta in casa.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Naturalis Bronhosuport – 7 plante + miere, supliment alimentar care  ajută la obţinerea confortului respirator. De asemenea, produsul protejează tractul respirator, favorizează eliminarea secreţiilor bronşice în exces şi ajută la menţinerea unui somn odihnitor. Produsul are la bază extract din flori de soc, ingredient care susţine sănătatea sistemului imunitar.

Reduce colesterolul „rau”

Nivelul scazut al colesterolului diminueaza riscul de a suferi un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral. Potrivit specialistilor, bolile de inima pot fi prevenite. Sucul obtinut din florile de soc ajuta la mentinerea sanatatii. Rezultatele unui studiu au aratat o scadere a nivelului de colesterol si de trigliceride dupa ce subiectii au consumat, timp de doua saptamani, suc de soc.

Efecte antivirale, analgezice si antiinflamatoare

Aceasta planta uimitoare este eficienta in tratarea multor afectiuni. Floarea de soc este bogata in flavonoide si bioflavonoide. Flavonoidele pe care le contine sunt antocianine, quercetina si isoquercitrin, fiecare dintre acestea avand si proprietati antivirale. Acidul clorogenic pe care il contine socul poate reduce simptomele cauzate de alergii si poate regla nivelul glucozei din sange. Acidul eritrodiol si acidul oleanolic au propietati antiinflamatoare si analgezice.

Diminueaza stresul oxidativ

Sucul din flori de soc are un continut mare in vitamina C, iar acest lucru contribuie la sanatatea vaselor de sange, ligamentelor si a pielii. Aceasta planta este un puternic antioxidant, protejand organismul de stresul oxidativ. De asemenea, floarea de soc poate reduce efectele negative ale  bolilor cronice, cum ar fi bolile de inima sau diabetul.

Intareste sistemul imunitar

Florile de soc sunt utilizate ca supliment alimentar, crescand rezistenta organismului in lupta contra racelilor din sezonul rece. Extractul din flori de soc este recomandat in special persoanelor cu un sistem imunitar scazut, copiilor si persoanelor varstnice.

Reduce simptomele alergiilor

In fiecare an, primavara si toamna, alergia la polen afecteaza tot mai multi oameni. Extractul din flori de soc este eficient in reducerea simptomelor asociate alergiei la polen si rinitei. Astfel, puteti incerca sa consumati suc de soc in fiecare dimineata, pe tot parcursul sezonului de alergii. Astfel, puteti scapa de simptomele alergiei.

Sanatate pentru piele

Floarea de soc contribuie la vindecarea leziunilor de la nivelul pielii. Extractul din flori de soc este utilizat in tratamentul eruptiilor cutanate, arsurilor sau infectiilor. Proprietatile curative ale florilor de soc pot fi utilizate si in cazul diminuarii pistruilor sau reducerea acneei.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.