Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Remedii naturiste pentru tuse 2

3 noiembrie 2016
Share

Pentru ca anotimpul rece isi face de cap, tusea apare frecvent in aceasta perioada. Este provocata de racela, gripa, infectii, un act reflex prin care caile aeriene se curata, ferind, totodata, organismul de substantele straine (iritanti). In functie de cauza tusei si dupa un consult de specialitate, puteti apela la remediile naturiste, care o pot calma si va pot scapa de disconfort. Uneori, tusea poate fi insotita de simptome precum oboseala si durerile in piept.

Descoperiti cateva solutii eficiente care va vor ajuta sa va simtiti mult mai bine!

Siropul de ridiche neagra, leac pentru tuse

Daca va confruntati cu tusea seaca sau cu cea productiva, va recomandam siropul de ridiche neagra. Ridichea neagra are proprietati antimicrobiene, antibacteriene, imunostimulatoare, iar siropul obtinut ii pastreaza proprietatile curative. Aveti nevoie de o ridiche neagra (in jur de 400-500 de grame) si de miere. Spalati ridichea, taiati capacul si scobiti-o in interior, apoi adaugati miere. Siropul se lasa la macerat peste noapte si se consuma ziua urmatoare, o lingura de 3-4 ori pe zi, inainte de masa.

Otetul de mere impotriva tusei seci

Otetul de mere este recunoscut ca remediu eficient impotriva tuturor tipurilor de tuse, mai ales in cazul celei uscate, asociate cu o infectie bacteriana. Otetul de mere are efect astringent si ajuta la controlul raspandirii infectiei, are efect calmant, reduce inflamatia de la nivelul gatului, contribuind la atenuarea durerii. Puteti obtine un sirop din otet de mere, miere si alte cateva ingrediente cu efect decongestionant. Mixati un sfert de lingurita de ghimbir macinat, un sfert de lingurita de piper cayenne macinat, o lingura de miere, doua linguri de apa si o lingura de otet de mere.

Ceapa si usturoiul, raceala si gripa

Usturoiul

Usturoiului i se mai spune si antibiotic natural. Este recunoscut datorita proprietatilor sale antibacteriene si componentelor antimicrobiene. De asemenea, lupta impotriva infectiilor, fiind antiviral si antifungic. Puneti un ibric de apa pe foc si cand clocoteste adaugati cativa catei de usturoi spalati. Mai lasati apa sa dea in clocot cateva minute si beti ceaiul obtinut. Nu doar ca va va ajuta sa respirati mai usor, dar va atenua si mancarimea resimtita in gat atunci cand tusiti. Puteti consuma si cate un catel de usturoi seara, in stare cruda.

Ceaiul de cimbru: adio, tuse!

Cimbrul este adjuvant in tratamentul bolilor respiratorii. Frunzele de cimbru contin compusi numiti flavonoide care relaxeaza muschii gatului si reduc inflamatia. Puteti obtine ceai de cimbru folosind doua lingurite de frunze de cimbru pisate si o cana de apa clocotita. Acoperiti cana si lasati ceaiul sa se „odihneasca” timp de 10 minute, dupa care il puteti bea. De asemenea, pentru a reduce durerile din piept care apar atunci cand tusiti, va puteti incalzi o cana de lapte in care sa puneti o lingurita de miere.

Ceaiurile, remediu natural pentru intarirea imunitatii

Turmeric si ceapa2 la turmeric si ceapa result

Un alt remediu impotriva tusei este turmericul, un condiment indian. Fierbeti jumatate de cana de apa si adaugati o lingurita de pudra de turmeric. Puteti adauga si scortisoara. Mai fierbeti inca trei-patru minute si adaugati si o lingurita de miere. Unul dintre cele mai simple remedii impotriva tusei este sa taiati o ceapa pe jumatate si sa o mirositi pur si simplu. Combinati o jumatate de lingurita de suc de ceapa cu o lingurita de miere. Ceapa amelioreaza tusea si durerile in gat.

Ruxandra Dumitrescu

Surse: Besthealthmag.com; Livestrong.com; Healthline.com; Top10homeremedies.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.