Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Dureri de stomac frecvente? Iata 3 remedii naturale!

30 iunie 2016
Share

Durerile de stomac, in special atunci cand se manifesta frecvent, sunt suparatoare, pot perturba serios buna desfasurare a activitatilor zilnice si afecta si confortul psihic. In spatele lor pot sta o varietate de cauze, de la cele inofensive (balonare, indigestie) la cele grave (cancer stomacal). Cand nu ascund nicio problema serioasa de sanatate, durerile de stomac pot fi ameliorate, chiar indepartate si cu ajutorul unor remedii naturale eficiente.

Durerile de stomac frecvente sunt adesea rezultatul stilului de viata haotic specific omului contemporan: alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, obiceiurile nesanatoase (fumatul, consumul excesiv de alcool), la care se adauga stresul inevitabil. Toate acestea isi pun amprenta asupra digestiei si, per total, asupra sanatatii organismului pe termen lung. De aceea, odata remarcata recurenta durerilor de stomac si a altor tulburari digestive, se impune nu doar un consult de specialitate, ci si o schimbare majora, fie ea si treptata, a stilului de viata.

Cauze comune ale suferintelor stomacale

Desi este un simptom comun unei palete largi de afectiuni (dat fiind ca stomacul se afla in proximitatea a numeroase organe si structuri care pot produce suferinta), cel mai des, durerea de stomac tradeaza probleme precum gastrita, indigestia, ulcerul (gastric sau duodenal), intoleranta alimentara si refluxul gastroesofagian. Este important de retinut ca, in toate aceste cazuri, durerile de stomac sunt insotite si de alte simptome care includ balonare, greata, varsaturi, constipatie sau diaree, pirozis (arsuri stomacale), eructatii, lipsa apetitului s.a.

 

Totodata, in functie de cauza declansatoare, durerea de stomac poate fi localizata diferit (in partea superioara sau inferioara a stomacului), poate avea o intensitate mai mare sau mai mica si se poate manifesta in anumite contexte (dupa o masa bogata – indigestia, refluxul gastroesofagian, gastrita; in pozitia culcat – refluxul gastroesofagian; in situatiile stresante – gastrita etc.).

3 remedii naturale eficiente pentru durerea de stomac

Pentru tratarea durerii de stomac de cauza benigna, remediile naturale se dovedesc de un real ajutor. Este important insa ca durerile de stomac frecvente si/sau de intensitate ridicata, instalate subit, sa va trimita cat mai curand in cabinetul unui medic specialist sau, dupa caz, la urgenta.

1.Ghimbirulshutterstock 36113617 2

Ghimbirul este o radacina aromata, cu proprietati antioxidante si antiinflamatoare, care contribuie la imbunatatirea digestiei si, implicit, la indepartarea durerilor de stomac. Pregatiti un ceai dintr-o bucata medie de ghimbir proaspat, feliat, 300 ml de apa si, optional, miere. Fierbeti apa, adaugati in vas feliile de ghimbir, mai lasati pe foc inca 3 minute, dupa care stingeti focul si mai lasati la infuzat inca 5 minute. La final, turnati in cana si adaugati miere, dupa gust. Consumati cate o cana de ceai de ghimbir de 2-3 ori pe zi sau la nevoie.

2.Feniculul

Semintele de fenicul sunt alegerea optima in tratarea durerii de stomac declansata de o indigestie. Acestea au proprietati carminative, diuretice, analgezice si antimicrobiene si actioneaza la scurt timp dupa administrare. Cum pregatiti un ceai din seminte de fenicul: adaugati o lingurita de seminte intr-un vas cu 300 ml de apa fierbinte, lasati sa fiarba 8-10 minute, luati vasul de foc si, dupa ce s-a racit, strecurati si consumati lichidul cu inghitituri mici. Eficienta se dovedeste si mestecarea unei lingurite de seminte de fenicul dupa masa.

3.Musetelul

Musetelul este si el un remediu natural eficace, gratie proprietatilor antiinflamatoare, antioxidante si sedative si capacitatii de a relaxa muschii tractului digestiv. Pentru efecte optime, este recomandat sa folositi planta uscata, nu pliculete. Pregatiti ceaiul de musetel astfel: adaugati o lingurita de musetel intr-un vas cu 300 ml de apa, dati in clocot, stingeti focul, acoperiti si asteptati 15 minute. Puteti adauga la final lamaie si/sau miere, dupa gust. Beti ceaiul de musetel cu inghitituri mici, cate o cana de 2-3 ori pe zi sau la nevoie.

 

Dana Saporan

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.