Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Uleiul de ricin, beneficii pentru par

4 septembrie 2014
Share

Femeile se confrunta adesea cu probleme in ceea ce priveste podoaba capilara. Fie ca vorbim despre caderea parului, despre subtierea firului de par, despre scalpul uscat sau despre varfurile despicate, uleiul de ricin se pare ca actioneaza in mod benefic. Uleiul de ricin este un lichid galbui care se extrage din semintele de ricin si este cunoscut pentru proprietatile sale de regenerare a parului, si nu numai. Pe langa beneficiile pe care le are in domeniul frumusetii, are efect laxativ, antibacterian, lupta impotriva infectiilor, poate ajuta la eliminarea negilor etc. In plus, contine vitamina E, minerale si proteine.

 

Iata cum actioneaza uleiul de ricin.

Uleiul de ricin combate caderea parului

Caderea parului reprezinta o problema importanta. Exista mai multe motive care conduc la caderea parului, printre care produsele de styling, matreata, anumite infectii etc. Uleiul de ricin, insa, poate stopa caderea lui. Acidul ricinoleic prezent in uleiul de ricin ajuta la protejarea parului si stimuleaza circulatia sangvina la nivelul scalpului.

Stimuleaza regenerarea parului

Daca vreti sa va creasca parul in cateva saptamani, atunci uleiul de ricin este secretul. Utilizat cu regularitate, uleiul de ricin stimuleaza circulatia sangelui la nivelul foliculilor, fapt ce conduce la cresterea parului. In plus, acest ulei furnizeaza parului acizi grasi esentiali Omega 6. Aplicati uleiul si lasati-l asa peste noapte, acoperind parul cu o casca sau un prosop. Spalati-l a doua zi.

Trateaza infectiile scalpului

Infectiile localizate la nivelul scalpului, precum foliculita, pot provoca probleme majore, cum ar fi senzatia de mancarime, caderea parului etc. Pentru un par frumos, este neaparat nevoie sa tratati aceste infectii, mai ales ca proprietatile antifungice si antibacteriene lupta impotriva microorganismelor si patogenilor ce cauzeaza aceste probleme. Aplicati-l in mod regulat pentru a scapa de aceste infectii.

Uleiul de ricin reduce despicarea varfurilor

De vreme ce uleiul de ricin este imbogatit cu vitamina E, aminoacizi si acizi grasi Omega 6, acesta poate reduce despicarea varfurilor. Uleiul patrunde adanc la nivelul scalpului si netezeste cuticulele de par. Il puteti aplica alaturi de cateva picaturi de  ulei de masline sau de jojoba, deoarece uleiul de ricin are o textura mai lipicioasa.

Uleiul de ricin poate inlocui balsamul

ulei secundaraAcizii grasi Omega 9 pastreaza umezeala firului de par, transformandu-l intr-un balsam excelent pentru parul dumneavoastra. Inainte cu 15 minute de utilizarea samponului, aplicati uleiul de ricin. Puteti adauga cateva picaturi de ulei de ricin chiar in balsam, pentru a va bucura, astfel, de beneficiile sale. Si tot acizii grasi Omega 9 hranesc parul si previn deshidratarea lui.

Parul isi recapata stralucirea

Toate femeile isi doresc un par bogat si stralucitor. Din cauza temperaturii, a tratamentelor chimice etc., parul isi pierde stralucirea. Uleiul de ricin ii va pastra stralucirea, iar firul de par va deveni matasos. Incalziti cateva picaturi de ulei de ricin si aplicati-l pe par, dupa care infasurati-l intr-un prosop. De asemenea, puteti pune cateva picaturi in serul de par, iar dupa doua-trei utilizari veti incepe sa observati o imbunatatire.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Thehealthsite.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.