Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Beneficiile ceaiului alb pentru sanatate

Ruxandra Raica; Sursa: naturalnews.com
8 noiembrie 2021
Share
Beneficiile ceaiului alb pentru sanatate

Ceaiul verde a primit de-a lungul timpului aprecieri pozitive, si pe buna dreptate. Cu toate acestea, in ultimul timp, ceaiul alb a inceput sa capteze atentia din ce in ce mai mult. Ceaiul alb contine cel mai mare nivel de antioxidanti si cel mai mic nivel de fluor si se pare ca ofera protectie impotriva cancerului, inflamatiilor, colesterolului sau placii dentare. De asemenea, este antifungic, antibacterian si lupta impotriva imbatranirii celulare.

Potrivit Pacific College of Oriental Medicine, frunzele de ceai alb raman aproape de starea lor naturala, astfel incat putem beneficia la maximum de polifenoli, antioxidanti ce lupta impotriva celulelor care duc la aparitia cancerului.

Informatii generale despre ceaiul alb

Culoarea si aroma fiecarei varietati de ceai difera in functie de perioada de oxidare. Ceaiul negru, de exemplu, este supus unei perioade mai mari de oxidare, chiar si pana la o luna. Procesul de prelucrare a ceaiului verde este mai scurt, fiind redus la o zi sau doua. In ceea ce priveste ceaiul alb insa, frunzele sunt culese chiar inainte ca mugurii sa infloreasca si se usuca imediat dupa recoltare, pastrand astfel un continut mult mai mare de antioxidanti decat in cazul ceaiului verde sau negru.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ImunoSuport Forte, recomandat pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului imunitar.

De ce sa consumam ceai alb

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca ceaiul verde stimuleaza sistemul imunitar, astfel incat organismul sa poata lupta impotriva bolilor. Expertii de la Universitatea din Oregon State, Statele Unite ale Americii, au studiat beneficiile ceaiului alb in ceea ce priveste cancerul de colon. Analizele facute pe soarecii de laborator au aratat ca ceaiul alb reducea numarul tumorilor canceroase de la 30 la 13. Un alt expert de la Universitatea Kingston, Londra, a descoperit ca tot ceaiul alb prezinta si caracteristici antiaging, precum si un nivel crescut de antioxidanti. Ceaiul alb se pare ca ar reduce riscul inflamatiei caracteristic artritei reumatoide, precum si aparitia ridurilor.

Pentru cei preocupati de fluorul care poate fi regasit in ceai, autoritatile in domeniu afirma ca, din moment ce stresul oxidativ este considerat un mecanism-cheie prin care fluorul dauneaza celulelor din organism, nivelul ridicat de antioxidanti din anumite ceaiuri ajuta practic la atenuarea impactului pe care fluorul il poate avea asupra organismului. Luand in considerare faptul ca ceaiul alb contine un nivel de antioxidanti mult mai mare, nu mai trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere, asa ca ar fi indicat sa alegeti varietatile de ceai alb pentru a reduce orice risc.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.