Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Miere de albine, un cocktail de vitamine

Paula Rotaru; Sursa: www.shape.com
20 octombrie 2022
Share
Miere de albine, un cocktail de vitamine

Unii dintre noi o folosesc pentru a indulci cafeaua ori ceaiul din fiecare dimineata, unele mamici o folosesc in compozitia prajiturilor, iar alte persoane pur si simplu adora gustul dulce al mierii dimineata, pe stomacul gol. Totusi, v-ati gandit vreodata la acest indulcitor si din alt punct de vedere?

Stiati, de exemplu, ca mierea este utilizata de secole pentru beneficiile sale asupra organismului? Se spune ca insasi regina Cleopatra era adepta mastilor pe baza de lapte si miere pentru a-si recapata frumusetea si tineretea pielii.

Haideti sa descoperim impreuna cum putem face din miere un tratament de ingrijire a pielii la domiciliu, cum ne putem intari sistemul imunitar si cum protejeaza impotriva afectiunilor digestive.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Naturalis Bronhosuport – 7 plante + miere; sirop antitusiv, care susţine sănătatea şi buna funcţionare a sistemului respirator, protejează mucoasa bronşică şi ajută la obţinerea unui confort respirator.

Masca faciala pe baza de miere are efect antibacterian

Mierea de albine este un puternic agent umectant, atrage si retine apa la nivelul pielii, hidratand-o si prevenind iritatiile. De asemenea, mierea are proprietati antibacteriene, facand-o ideala pentru tratamentul acneei.

Mod de utilizare: aplicati un strat subtire de miere pe fata, lasati sa treaca 10 minute, spalati cu apa calduta (evitati spalarea cu sapun) si aplicati crema hidratanta care vi se potriveste.

Mierea intareste sistemul imunitar

„Mierea are capacitatea de a ameliora durerile in gat, calmeaza tusea si intareste imunitatea”, sustine dr. Gabrielle Francis, fitoterapeut in Manhattan. Mierea contine un intreg complex de vitamine B, aminoacizi, enzime si minerale, precum calciul si magneziul, bioflavonoide si antioxidanti. Asadar, este un aliment excelent impotriva virozelor, alergiilor si starilor de oboseala.

Cum se administreaza: mancati zilnic, de preferat dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita de miere naturala, nepasteurizata, sau adaugati acea cantitate intr-o ceasca de ceai sau cidru de mere.

Arsurile pot fi vindicate cu ajutorul mierii manuka

In momentul in care pielea dumneavoastra intra in contact cu lichide sau alimente fierbinti, avand drept consecinta arsurile, luati in considerare mierea ca remediu, deoarece are proprietati antibacteriene si de calmare a iritatiilor pielii. Pentru arsurile grave, orice alt sfat este inutil, deoarece trebuie sa cereti rapid ajutor medical de urgenta.

Regleaza flora intestinala

Desi poate parea un paradox, datorita continutului mare de zahar pe care il contine, mierea are efect antimicrobian si previne dezvoltarea bacteriilor din intestine, ameliorand afectiuni precum constipatia, diareea sau sindromul de colon iritabil.

Se va administra o cana cu apa indulcita cu o lingurita de miere in fiecare zi. Cea mai eficienta este mierea manuka, insa daca nu aveti acces la aceasta, puteti alege orice alte sortimente de miere inchise la culoare, pentru ca acestea sunt soiurile cu cel mai mare continut de antioxidanti.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.