Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Traditie si sanatate intr-o ceasca de ceai verde

Paula Rotaru; Sursa: www.huffingtonpost.com
1 martie 2021
Share
Traditie si sanatate intr-o ceasca de ceai verde

Cu greu putem admite ca o licoare atat de simpla precum ceaiul ar putea face minuni pentru sanatatea noastra. Insa cercetarile au aratat ca acest „elixir al tineretii” este baut si folosit ca medicament de mii de ani, iar in zilele noastre este utilizat nu doar cu scopul de a ne incalzi in sezonul rece, ci si pentru a preveni importante maladii cu care se confrunta societatea moderna.

Antioxidantii din frunzele de ceai, indeosebi cel verde, poarta denumirea de catehine si s-a dovedit, conform studiilor efectuate de specialistii de la clinica Mayo, ca au importante proprietati anti-cancer si de protectie a inimii.

Desi nu se cunosc pe deplin beneficiile pe care le-am putea avea daca am consuma mai mult ceai, in loc de sucuri acidulate, pline de E-uri si zahar, exista dovezi concrete ca un consum frecvent de ceai verde va poate feri de majoritatea bolilor aflate in continua crestere in secolul vitezei.

Va prezentam in continuare opt beneficii pe care ceaiul verde le are asupra sanatatii:

1. Stimuleaza sistemul imunitar si previne infectiile virale

In urma unei cercetari realizate de expertii americani, s-a descoperit ca ceaiul verde poate creste numarul de celule T, responsabile de apararea organismului. Astfel, se pot preveni diverse boli legate de slabirea sistemului imunitar, cum sunt racelile sau gripa.

2. Ceaiul verde hidrateaza la fel de bine ca si apa

In perioadele caniculare, apa nu este singurul aliat care ne poate scapa de sete si de efectele deshidratarii, ci si ceaiul. Chiar daca ceaiul verde are intr-adevar in compozitie cofeina, care se presupune ca deshidrateaza, nu s-a demonstrat ca ar avea efecte negative decat daca este consumata in cantitati foarte mari. O cana cu ceai de 200-250 ml cu siguranta nu face rau si va potoli senzatia de sete.

3. Inima tanara si sanatoasa cu trei cesti de ceai pe zi

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie, trei sau mai multe cesti de ceai verde consumate zilnic pot reduce semnificativ riscul de boli coronariene cauzate de actiunea antioxidantilor din frunzele de ceai.

De asemenea, alte cercetari au scos la iveala ca atat ceaiul verde, cat si cel negru pot preveni efectele negative ale aterosclerozei, principala cauza de mortalitate si morbiditate in tarile dezvoltate.

4. Ceaiul verde reduce cu doua treimi numarul celulelor tumorale

Studiile oamenilor de stiinta scotieni arata ca un anumit compus din ceaiul verde, numit galat epigallocatehin, poate micsora tumorile, iar in unele cazuri acestea pot disparea cu totul. Asadar, cancerul poate fi invins datorita beneficiilor ceaiului verde!

5. Aurul si ceaiul verde tintesc cancerul de prostata

Cine ar fi crezut ca aurul mai are si alta intrebuintare decat cea din bijuterii? Iata ca oamenii de stiinta au descoperit ca in combinatie cu ceaiul verde, care functioneaza ca mijloc de transport catre celulele canceroase, nanoparticulele radioactive de aur pot distruge cu pana la 80% tumorile prezente la nivelul prostatei.

6. Sprinteni cu ajutorul ceaiului verde

Activitatile de baza, cum sunt imbracatul sau dusul pot parea o corvoada odata cu trecerea anilor si aparitia diferitelor afectiuni ale oaselor si articulatiilor. Insa, consumand zilnic ceai verde, ne putem asigura o batranete linistita. Acesta protejeaza impotriva degradarii oaselor, a functiei musculare si intarzie declinul mental.

7. Regleaza tensiunea arteriala si scade riscul de accident vascular cerebral

Rezultatele unui studiu privind beneficiile ceaiului verde si negru asupra organismului arata ca un consum pe termen lung al acestora poate regla tensiunea arteriala, prevenind astfel formarea cheagurilor de sange, vinovate de aparitia accidentelor vasculare cerebrale.

8. Ceaiul verde va scapa de grasimea abdominala

Daca v-ati propus sa scapati de cateva kilograme si aveti probleme in special cu anumite zone ale corpului, cum este zona abdominala, cinci cesti de ceai verde baute zilnic va pot ajuta sa ajungeti la scopul propus. Totodata, antioxidantii din ceai pot creste nivelul de energie si grabesc procesul de ardere a grasimilor.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.