Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Improspatati-va respiratia cu apa de gura naturala!

18 ianuarie 2012
Share

Exista numeroase produse de ingrijire dentara, pornind de la pasta si periute de dinti pana la ata dentara sau apa de gura. Toate ne sunt prezentate ca fiind cele mai bune, cele mai eficiente, cele mai sigure, cele mai… si lista poate continua.

Insa, majoritatea dintre noi nu ia in considerare ca anumite ingrediente din compozitia acestor produse pot face mai mult rau decat bine.

De exemplu, stiati ca apa de gura din comert contine numeroase zaharuri, arome si solventi care pot favoriza aparitia cariilor si a dermatitei, sau agenti toxici, precum poloxamer 407, un compus despre care studiile afirma ca poate creste riscul cancerului de gat sau al cancerului oral?

Va oferim in cele ce urmeaza alternativa naturala care va poate asigura acelasi efect, fara niciun fel de risc.

 

Iata cinci retete naturale de apa de gura pe care le puteti prepara acasa!

1. Amestecati intr-un pahar apa, sare gema, bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen si suc de menta si clatiti gura de trei ori pe zi cu acest amestec. Respiratia va fi improspatata, iar bicarbonatul va albi dintii mai bine decat orice alt produs.

2. Frunze de oregano, sare gema si apa. Oregano este recunoscut pentru proprietatile sale dezinfectante si poate actiona ca protector asupra cavitatii orale, scapandu-va de durerile gingivale si de cele dentare.

3. Puneti o picatura de ulei de neem (se gaseste in plafare) pe deget si frecati dintii, dupa care clatiti bine cu apa calduta. Acest lucru va preveni aparitia cariilor. Puteti inlocui uleiul de neem cu ulei de cuisoare sau de masline.

4. Amestecul de ceai verde, lemn-dulce si echinaceea pot inlocui cu succes cea mai scumpa si promitatoare apa de gura. Prezenta antioxidantilor din frunzele de ceai verde poate avea efecte de distrugere a bacteriilor care ataca dintii, reduc inflamatiile si simptomele specifice parodontozei.

5.  Uleiul extras din semintele de susan poate actiona eficient impotriva afectiunilor gingivale, precum afte bucala si gingivita, si poate preveni aparitia parodontozei prin aplicarea pe gingii a doua-trei picaturi, dupa spalarea normala a dintilor.

De ce sa ne riscam sanatatea in mod inutil cand avem la indemana cele mai pretioase daruri ale naturii? Sa avem sanatate!

 

Paula Rotaru

Sursa: www.boldsky.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.