Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Spirulina si ganoderma

8 aprilie 2011
Share

Plante pentru intarirea imunitatii

Spirulina si ganoderma sunt doua plante folosite cu succes atat in scop profilactic, cat si curativ, stimuland imunitatea nespecifica a organismului si, totodata, cu efecte benefice asupra aparatului digestiv si cardiovascular.Spirulina este o alga ce reprezinta una dintre primele forme de viata, in timp ce Ganoderma Lucidum este o ciuperca folosita in medicina traditionala chineza si japoneza de peste 2000 de ani.

Spirulina are un puternic efect detoxifiant depurativ

Se considera ca spirulina are un caracter amfoter, fiind situata la limita dintre regnul vegetal si cel animal, imprumutand elemente specifice de la ambele.

Are o compozitie deosebit de valoroasa, ceea ce ii confera si proprietatile terapeutice importante. In primul rand, are efect detoxifiant depurativ, de combatere a actiunii distructive a radicalilor liberi, de prevenire a aparitiei bolilor degenerative si a proceselor de imbatranire celulara.

Bogata in vitamine, minerale, oligoelemente si Omega-3

Spirulina contine:

  • Vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E, K, acid pantotenic, biotina, acid folic. Spirulina este o sursa bogata de vitamine naturale, una dintre putinele surse vegetale de vitamina B12, ce combate starile anemice;
  • Minerale: calciu, magneziu, fier, potasiu, natriu, fosfor, sulf. Fierul continut de spirulina previne starile carentiale si anemia feripriva;
  • Oligoelemente: mangan, cupru, zinc, crom, seleniu;
  • Clorofila, in cantitati semnificative, cu rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice;
  • Acizi nucleici ADN/ARN, esentiali in procesele de regenerare celulara si incetinirea proceselor de imbatranire;
  • Carbohidrati simpli si polizaharide, ce furnizeaza energie si intaresc sistemul imunitar;
  • Acizii grasi polinesaturati Omega-3 si Omega-6.

Spirulina, indicata in ulcer, diabet zaharat, hipertensiune arteriala

Spirulina este indicata in scop profilactic, pentru cresterea imunitatii organismului, a rezistentei la efort fizic si intelectual, prevenirea imbatranirii premature, avand actiune antioxidanta. De asemenea, este indicata in cazul unor afectiuni, ameliorand simptomatologia si prevenind recidivele: ulcer gastric si duodenal, gastrite, hepatita cronica, diabet zaharat, obezitate, anemii, hipertensiune arteriala, distonie neurovegetativa, retinopatii, tulburari de dinamica sexuala.

Se recomanda ca tratamentul cu spirulina sa se efectueze in doze progresiv crescatoare, administrate la interval de cateva ore dupa mese. Totodata, in timpul tratamentului, un rol esential il are hidratarea corespunzatoare.

Ganoderma ajuta la imbunatatirea circulatiei

Datorita compozitiei bogate in substante active, ganoderma are rol detoxifiant purificator, creste imunitatea organismului si rezistenta in contactarea infectiilor. De asemenea, are actiune antioxidanta si de prevenire a aparitiei bolilor canceroase. Ganoderma poate fi folosita ca adjuvant in caz de hipertensiune arteriala si pentru imbunatatirea circulatiei si oxigenarii celulare.

Sustine activitatea hepatica

Ganoderma ajuta la mentinerea nivelului colesterolului sangvin in limitele normale, imbunatateste functia digestiva, amelioreaza simptomatologia in caz de ulcer si gastrita. Totodata, sustine activitatea hepatica si protejeaza ficatul de actiunea virusurilor, a alcoolului si medicamentelor hepatotoxice. Are proprietati antitumorala prin stimularea imunitatii generale a organismului, prin efectul antioxidant si prin actiunea directa de distrugere a celulelor canceroase. Sustine functiile organismului in caz de radio- si chimioterapie, regland echilibrul acidobazic.

Ganoderma are actiune tonica asupra sistemului nervos, imbunatatind memoria si puterea de concentrare. De asemenea, are efecte benefice la nivel psiho-emotional, reducand starile de anxietate si favorizand somnul.

Dr. Ruxandra Constantina,

Medic specialist medicina de familie,

Competenta apifitoterapie,

Centrul Medical MEDAS,

www.med-as.ro, Call Center: 021.92.32

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.