Revista care te menține sănătos

Știri

Evita accidentarile provocate de curatatul zapezii

17 februarie 2010
Share

Daca nu obisnuiesti sa faci exercitii fizice in mod regulat, corpul tau va suporta cu greu stresul suplimentar produs de iesitul la zapada, cu rezultate cat se poate de dureroase, sub forma carceilor, intinderilor si durerilor de spate. Statisticile arata ca 118.000 de americani au ajuns la spital, intr-un an, dupa ce au iesit in zapada si s-au ranit, determinandu-i pe cercetatori sa vina cu sase sfaturi utile, in ajutorul cetatenilor.

Inainte sa te apuci de dat la lopata, este foarte important sa-ti intinzi un pic muschii si ligamentele, cum faci si inainte de a intra pe terenul de sport.
Foloseste o lopata ergonomica, lata, cu coada mai scurta, creata special pentru deszapezit.
De asemenea, este de preferat sa impingi zapada, in loc sa o ridici, iar daca trebuie neaparat sa muti gramezi de zapada, indoaie genunchii, pentru a-ti feri spatele. Fa cate o pauza la fiecare 15 minute, indreapta-ti spatele, odihneste-te si bea apa, pentru a evita deshidratarea.

Sursa : MedlinePlus

Nota pentru articolul «Evita accidentarile provocate de curatatul zapezii»:2.67/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.