Revista care te menține sănătos

Evenimente

Frumusete si vitalitate pentru sezonul rece

16 septembrie 2010
Share

 

Eveniment organizat de revistele Farmacia Ta, Tonica si Slab sau Gras
– gazduit de Centrul pentru Activitati Recreative si Inovare Ocupationala –

 

Revistele Farmacia Ta, Tonica si Slab sau Gras, în parteneriat cu Farmaciile Catena, au organizat la Centrul pentru Activitati Recreative si Inovare Ocupationala seminarul “Frumusete si vitalitate pentru sezonul rece”. La evenimentul organizat în parteneriat media cu Sensotv.ro si cu sprijinul Primariei Sectorului 2 au participat medici specialisti, cititorii revistelor, precum si membrii Centrului pentru Activitati Recreative si Inovare Ocupationala.

Eveniment 28 octombrie 2009

Cititoarele prezente la eveniment au aflat care sunt cele mai bune metode de îngrijire a tenului în sezonul rece, cum se realizeaza un machiaj profesional, produsele de înfrumusetare în trend, care este alimentatia corecta toamna, dar si cum poate fi întarit sistemul imunitar cu ajutorul suplimentelor nutritive.

Fondul de ten in exces duce la aparitia ridurilor
Dr. Mirela Miertoiu, medic specialist medicina generala, doctorand în stiinte medicale dermatologice, a vorbit despre peeling-ul facial si corporal. Acesta favorizeaza eliminarea celulelor moarte si stimuleaza circulatia. De asemenea, a tinut sa amintească tinerelor cititoare faptul ca fondul de ten in exces favorizeaza aparitia acneei, dar si a ridurilor.

Fructe si legume bogate in fibre si vitamine
Dr. Corina Zugravu, medic specialist în igiena alimentatiei si nutritie, a oferit sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa în sezonul în care bucataria romaneasca ne bucura cu alimente grele. Ea a precizat faptul ca alimentatia trebuie sa fie sanatoasa indiferent de sezon si ca in perioada toamna-iarna este foarte important sa conumam legume si fructe, deoarece contin fibre si vitamine. De asemenea, muraturile (varza gogosari, ardei grasi) sunt o foarte buna sursa de vitamina C, dar trebuie insa preparate fara multa sare.

 

Dr. Mirela Miertoiu recomanda femeilor peste 50 de ani, pentru eliminarea gusei, cearcanelor si ingrijirea decolteului, microinjectii cu acid hialuronic, cure de 4-5 sedinte.Dr. Corina Zugravu ne-a sfatuit sa mancam sanatos, indiferent de sezon: 5 portii de legume si fructe pe zi, sucuri de fructe si mancare gatita.

 

Vaccinati-va impotriva gripei!
Dr. Alin Popescu, medic specialist medicina sportiva, a dat sfaturi celor prezenti în ceea ce priveste prevenirea si tratarea racelii si gripei. Cititoarele au aflat mai multe despre necesitatea vaccinului antigripal în sezonul rece. Totodata, a subliniat importanta consultarii unui medic in momentul in care febra depaseste 39 de grade, in special la copii. Vaccinul antigripal cuprinde in fiecare an trei tulpini, aceleasi in toata Europa. Acesta acopera aproximativ 90% dintre tulpinile care circula in anul respectiv.

Echinacea, vaccin natural
Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, a propus celor prezenti metode naturale pentru a trata afectiunile de sezon. Ca si vaccin natural, a recomandat echinacea, sub toate formele: ceai, comprimate, tinctura, deoarece stimuleaza nespecific imunitatea. Catina si spirulina ofera organismului vitaminele si mineralele necesare.

 

Dr. Alin Popescu a precizat faptul ca gripa este mai frecventa la copii, iar vaccinul antigripal trebuie facut cu cel putin 14 zile inainte de posibila contactare a virusului.Dr. Ruxandra Constantina a propus cateva remedii pentru intarirea sistemului imunitar in sezonul rece, printre care tinctura de propolis, extractul din seminte de chimen negru, ceaiul de soc.

 

Sponsorii acestui eveniment, Mineral Care, Nescafe si cofetariile Candy Cat, ne-au oferit ocazia sa le testam produsele cosmetice si culinare.

Pentru mai multe detalii si pentru a va inscrie la urmatoarele noastre evenimente va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected], sau sa ne contactati telefonic la numarul 0742 220 742, persoana de contact Irina Bondei.

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.