Revista care te menține sănătos

Evenimente

Mentine-ti sanatatea cu revistele Farmacia Ta, Tonica si Slab sau Gras!

10 septembrie 2010
Share

Trustul de presa Galenus si-a rasfatat cititorii cu un eveniment special care a avut loc pe data de 28 iulie 2010, la Ceainaria Serendipity din str. Dumbravei, nr. 12. Temele abordate au fost: cum ne mentinem sanatatea cu ajutorul produselor naturale, ce efecte are consumul de ciocolata asupra sanatatii si cum ne ingrijim parul.

 

 

Pe o terasa racoroasa, cu o limonada în fata si înconjurati de oameni veseli si primitori, cititorii au primit sfaturi de la specialistii nostri: Dr. Oana Spanu, medic specialist dermatologie-venerologie Centrul Medical Anais, Dr. Corina-Aurelia Zugravu, medic specialist igiena alimentatiei si nutritie, si Dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicina interna Centrul Medical Unirea. De asemenea, invitatii nostri au asistat si la prezentari de produse sustinute de sponsorii evenimentului: Farmaciile Catena, Oriflame, Ozone Natural si Heidi.

 

Uleiul de ricin si masline hidrateaza parul

Specialistul în dermatologie, dr. Oana Spanu, ne-a oferit cateva sfaturi legate de îngrijirea parului în functie de sezon. Am aflat ca vara trebuie sa fim atenti la efectele razelor solare si ale apei sarate sau celei de piscina, pentru ca acesti factori deshidrateaza firul de par. Trebuie folosite sampoane blande, masti hidratante cu ulei de ricin si ulei de masline. Totodata, foarte importanta este si alimentatia, deoarece o dieta necorespunzatoare poate duce la subtierea firului de par si, astfel, la caderea lui. Prin urmare, trebuie avut in vedere un aport crescut de vitaminele C si B în alimentatie.

 

Remedii naturale pentru sindromul premenstrual

In continuare, dr. Dan Dimitriu a prezentat doamnelor cateva remedii naturale prin care pot reduce tulburarile din perioada menstruala si prin care pot îmbunatati calitatea somnului, dar si cum se pot lasa de fumat. Specialistul a avut solutii si pentru domni, cu privire la prevenirea si tratarea afectiunilor prostatei.

 

2 tablete de ciocolata pe zi, recomandarea nutritionistului

Seara s-a încheiat cu un subiect care a facut deliciul doamnelor: ciocolata. Dr. Corina-Aurelia Zugravu ne-a vorbit despre compozitia ciocolatei, tipurile de ciocolata existente pe piata, calorii si cantitatea pe care o putem consuma zilnic. Desi ciocolata amaruie are anumite beneficii asupra sanatatii, nu trebuie consumate mai mult de 2 tablete pe zi, deoarece ciocolata are un continut ridicat de calorii, indiferent de sortiment. O ciocolata de 100 g are circa 500-600 kcal. Prin urmare, trebuie consumata cu moderatie.

 

Oana Spanu:

Dr. Oana Spanu a recomandat o dieta bogata in vitaminele B si C pentru un par sanatos.

Dan Dimitru:

Dr. Dan Dimitru a explicat eficienta remediilor naturale pentru tulburarile menstruale, imbunatatirea calitatii somnului si pentru afectiunile prostatei.

 

Corina Zugravu:

Dr. Corina-Aurelia Zugravu a precizat ca antioxidantii din untul de cacao scad într-o anumita masura colesterolul, procesele inflamatorii si reduc manifestarile sindromului de oboseala acuta.

 

Diana Enea:

Diana Enea, reprezentantul Farmaciilor Catena, a prezentat doamnelor beneficiile cosmeticelor Naturalis, produse naturale concepute pentru toate categoriile de varsta.

 

 

Evenimentele revistelor Farmacia Ta, Tonica si Slab sau Gras se organizeaza lunar si sunt menite sa creeze o legatura intre revistele trustului, medicii specialisti si cititorii fideli. Pentru a participa la urmatorul eveniment, accesati: farmaciata.ro

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.