Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Este steatoza hepatica o afectiune grava?

luni, 3 decembrie 2012
Share

Ivona Simionescu, 59 ani, Bucuresti

Steatoza hepatica nu este altceva decat prezenta in exces a grasimii la acest nivel.  Din fericire, aceasta afectiune este reversibila atata timp cat se ofera importanta regimului igieno-dietetic.

Acumularea de lipide in celula hepatica se intalneste in mod frecvent la pacientii obezi care au un nivel crescut al colesterolului si trigliceridelor in sange si la cei care consuma alcool. In timp, daca nu se iau masuri, acumularea de grasimi poate duce la o inflamare progresiva a tesutului hepatic, deci la aparitia hepatitei.

De asemenea, steatoza hepatica poate influenta rezultatele enzimelor hepatice (transaminazelor), cu cresterea nivelului acestora. De cele mai multe ori, acumularea de grasimi la nivelul ficatului poate trece neobservata, simptomele aparand in stadiile avansate ale acesteia. Medicul poate pune in evidenta grasimea de pe ficat cu ajutorul ecografiei abdominale. In principiu, steatoza hepatica nu este o afectiune grava, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie respectate regulile alimentare, printre care se numara renuntarea pe cat posibil la grasimile de origine animala.

Dr. Alin Popescu 

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Este steatoza hepatica o afectiune grava?»:3.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:44:19+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate