Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Eritroza

13 decembrie 2010
Share

Inrosire a fetei consecutiva unei dilatari a vaselor, permanenta sau survenind in accese. Eritroza, al carei "bufeu de caldura" constituie o forma paroxistica, afecteaza in mod obisnuit fetele tinere sub forma unor pusee congestive predominand in obraji, nas si pometi, survenind cel mai des dupa masa, dupa o schimbare de temperatura sau ca urmare a unei emotii sau a unui stres. Eritroza constituie primul stadiu al acneei rozacee.

Tratamentul ei consta in luarea de mici doze de neurosedative si in corectarea eventualelor dezechilibre hormonale. Sunt de respectat unele precautii:
– mese mici cantitativ care sa evite excitantele (condimente, alcool), luate la ore fixe si mancand lent;
– seara, curatarea fetei cu un lapte de toaleta pentru pielea uscata, urmata de pulverizari descongestionante de apa minerala sau de serum-zinc (ser fiziologic caruia i s-a adaugat sulfat de zinc);
– dimineata aplicarea unei creme sau a unei lotiuni descongestionante pe baza de extracte vegetale (sulfina, hamamelis, antociani);
– la soare, protectia riguroasa printr-o crema "ecran total";
– la frig, protectia prin creme compacte grase
– in sfarsit, diferite tratamente mecanice mai pot sa aduca o ameliorare: masaje faciale, aplicatii de zapada carbonica etc.