Revista care te menține sănătos

Editorial

Sanatatea in sezonul rece

2 decembrie 2010
Share

A sosit iarna si, odata cu ea, au aparut si pericole la adresa sanatatii noastre. Cele mai frecvente probleme din sezonul rece sunt afectiunile cailor respiratorii superioare: raceli, viroze, banalul guturai si forma lui mai grava, gripa. Pentru a preveni eventualele neplaceri, trebuie sa ne adaptam organismul conditiilor din timpul iernii:

  • Plimbarile in aer liber sunt un excelent stimulator al imunitatii;
  • Alternarea dusurilor reci cu cele calde poate fi un alt fel de stimulator al imunitatii, conditia fiind ca primul jet sa fie cald;
  • Sportul este indicat. Acesta creste rezistenta organismului. Cercetari recente au demonstrat faptul ca, pe langa intarirea musculaturii si stimularea circulatiei, sportul actioneaza pozitiv si asupra sistemului imunitar;
  • Evitati stresul! Acesta se face vinovat de procentul mare de radicali liberi din organism si, implicit, de scaderea imunitatii, de favorizarea bolilor si a imbatranirii. Pentru combaterea stresului, este recomandata administrarea de vitaminele A, C, E, complexul de vitamine B si multiminerale. De retinut! Vitaminele actioneaza mai bine cand sunt asociate, insa numai la recomandarea medicului.
  • O alternativa profilactica eficienta poate fi metoda homeopata cu Oscillococcinum, o doza/saptamana, pe durata intregului sezon rece.
  • Consumul zilnic a 2 litri de lichid este obligatoriu. Sunt de preferat sucurile de fructe sau apa plata, pentru o buna curatare a organismului de toxine. Trebuie sa bem lichide, putin cate putin, pe tot parcursul zilei.
  • Sa citim revista FARMACIA TA si sa respectam recomandarile medicilor specialisti.

Text: Otilia Ostrotki

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.