Revista care te menține sănătos

Editorial

VACCINATI-VA!

27 octombrie 2010
Share

Aveti o stare permanenta de oboseala, dureri de cap, musculare si articulare, frisoane si nu aveti pofta de mâncare? Daca da, aflati ca poate fi vorba de o banala raceala sau chiar mai grav, de un virus gripal, mai ales ca ne aflam in plin sezon epidemic.

Cel din urma este extrem de periculos, intrucat ataca in prima instanta nasul, gâtul, bronhiile si chiar plamanii.De asemenea, netratat corespunzator ori prin mutatii, poate duce la complicatii grave sau chiar letale, precum meningita, encefalita si mielita (inflamatia maduvei spinarii).

 

Desi raceala si gripa au multe simptome asemanatoare, raceala este in general usoara, iar gripa, mult mai severa ca manifestare. Raceala debuteaza cu stari de oboseala, stranut, tuse, nas infundat si, uneori, cu febra. Nu dureaza mai mult de 10 zile. majoritatea adultilor racesc o data sau de doua ori pe an, in timp ce copiii pot raci chiar si de opt ori pe an. Gripa debuteaza insa brusc si violent, cu febra ridicata, si dureaza in jur de doua-trei saptamani. Cele mai periculoase virusuri nu sunt cele clasice gripale ci, acelea care, din varii motive, sufera mutatii. Dar cum cel mai bun tratament este preventia, specialistii revistei farmacia ta si farmacistii Catena va recomanda vaccinul!

 

 

Text: Otilia Ostrotki

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.