Revista care te menține sănătos

Medicină de familie

Dureri de splina? Iata cum le puteti remedia!

28 septembrie 2016
Share

Durerile de splina pot avea mai multe cauze. Splina este cel mai mare organ al sistemului limfatic si are un rol important. Functioneaza precum un filtru al sangelui, controleaza cantitatea de globule rosii si lupta impotriva infectiilor. Cand splina detecteaza bacterii potential periculoase, virusuri sau alte microorganisme, produce alaturi de ganglionii limfatici globule albe cu efect de aparare a organismului. Limfocitele produc anticorpi care ucid microorganismele straine si reduc raspandirea infectiilor.

Splina poate sa doara din mai multe motive.

Splina marita

Splina marita este o afectiune care poate fi de obicei tratata. Cand splina se mareste, acesta este un semn al faptului ca este hiperactiva, un semn al unei infectii, ciroze, probleme la nivelul sistemului limfatic etc. Printre simptomele splinei marite se numara oboseala, pierderea in greutate, anemia, disconfortul in partea stanga. Este important sa limitati activitatile fizice solicitante si sa va prezentati la un control de specialitate. In mod normal, splina nu poate fi palpata, insa atunci cand devine palpabila, ar putea fi semn de boala.

Tratamentul splinei marite

Splina marita poate conduce la complicatii ce va pot pune viata in pericol. Trebuie tratata cauza splinei marite, astfel incat sa nu fie nevoie de indepartarea chirurgicala a acestui organ. In cazul infectiei bacteriene este nevoie de tratament cu antibiotice. Daca splina trebuie indepartata, se recomanda laparoscopia. In urma scoaterii splinei, organismul va deveni mai vulnerabil la infectii. In astfel de cazuri este indicata administrarea medicamentelor. Unele functii ale splinei pot fi preluate de catre ficat.

Scapati de durerile de splina cu ajutorul remediilor naturaleasd

Ghimbirul contribuie la absorbtia de nutrienti esentiali pentru organism ce ajuta, la randul lor, la tratarea afectiunilor splinei. In cazul splinei marite, ghimbirul amelioreaza inflamatia. De asemenea, fructele si legumele bogate in vitamina C cresc eficienta sistemului imunitar, imbunatatind starea generala de sanatate. Ardeiul gras este recomandat in cazul splinei marite, inflamate datorita continutului bogat de vitamine. Papadia sprijina deopotriva splina cu rol in cazul unor afectiuni precum anemia si stimuleaza circulatia portala care permite ficatului sa proceseze substantele ce ajung in organism prin tractul gastrointestinal. De la papadie se mananca tulpinile crude.

Durerea splinei la efort apare deoarece aceasta stocheaza sangele si il pompeaza in vasele sangvine. Splina se poate rupe in urma unei lovituri puternice la nivelul abdomenului, unui accident de masina, fractura a coastelor. Printre simptomele rupturii de splina se numara durere la nivelul coastelor, ameteala, ritm cardiac marit.

Ruxandra Dumitrescu

Surse: Nhs.uk; Medicinenet.com; Diyhealthremedy.com

Nota pentru articolul «Dureri de splina? Iata cum le puteti remedia!»:3.47/ 5 (17 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate