Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Doina Dinescu, 48 ani, Bucuresti

miercuri, 29 iunie 2011
Share

Desi ma spal pe dinti de minimum doua ori pe zi, respiratia mea are un miros extrem de neplacut. Care ar putea fi cauza?

Mirosul neplacut al respiratiei, denumit in termeni medicali halena, poate fi sursa unui complex major pentru persoanele afectate. Este o afectiune relativ des intalnita, care la noi inca este un subiect tabu. O cauza a mirosului neplacut degajat de cavitatea bucala este reprezentata de afectiunile dentare.

Cariile neglijate, insotite sau nu de afectiuni gingivale sau parodontale si ale osului de sustinere a dintelui (gingivite, abcese dentare sau pungi parodontale), dau nastere unui miros specific de infectie dentara. Problemele bucale, ca inflamatiile si infectiile, sunt si ele susceptibile a altera mirosul respiratiei. Printre cele mai curente, se numara micozele si anginele. Halena mai este intalnita in xerostomie (gura uscata, simptom aparut in urma scaderii tuxului salivar, mijlocul prin care sunt „spalate” suprafetele dentare).


Nota pentru articolul «Doina Dinescu, 48 ani, Bucuresti»:5.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate