Stiri

Dieta mediteraneeana injumatateste riscul aparitiei bolii Parkinson

sambata, 21 ianuarie 2012
Share

O dieta bogata in fructe, legume si peste poate reduce cu pana la 50% sansele de aparitie a bolii Parkinson, afectiune specifica batranetii, arata un nou studiu.

Cercetarea, realizata de specialistii de la Universitatea din Tokyo, releva ca alimentele recomandate in dieta mediteraneeana pot reduce riscul afectiunilor asociate cu inaintarea in varsta (Alzheimer, Parkinson) cu pana la jumatate.

Aceste afectiuni sunt cauzate de substantele nocive care patrund in organism prin intermediul alimentatiei nesanatoase si care ataca in timp celulele sanatoase, provocand distrugerea lor. Fructele, legumele si pestele sunt alimente care prezinta niveluri crescute de antioxidanti care pot bloca acest proces.

Principalele simptome ale bolii Parkinson includ tremor, rigiditate musculara si lentoare in miscari, multi dintre cei afectati fiind nevoiti sa suporte conditii grele de viata.

Desi nu exista un vaccin-minune care sa promita oamenilor vindecarea, exista medicamente care pot controla gradul de severitate al simptomelor prin compensarea de dopamina, un produs chimic care actioneaza ca un agent de semnal intre diferitele parti ale creierului implicate in activitatile de miscare si coordonare.

Paula Rotaru

Sursa: www.indiavision.com

Nota pentru articolul «Dieta mediteraneeana injumatateste riscul aparitiei bolii Parkinson»:5.00/ 5 (1 vot)
tonica
2017-05-10T17:57:04+00:00
Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena