Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Zoladex, implant

22 august 2017
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 4 mg, 8 mg; cutie x 1 sau 2 blist. x 5 cpr.

Indicatii:

Implant 3,6 mg: cancer de prostata; cancer de san la femeile la pre- si peri-menopauza, care raspunde la tratament hormonal; endometrioza; reducerea dimensiunilor endometrului inaintea ablatiei chirurgicale; fibromatoza uterina; reproducere asistata, prin supresia glandei hipofize pentru pregatirea superovulatiei. Implant 10,8 mg: carcinom de prostata metastazat, carcinom de prostata local avansat, ca o alternativa la orhiectomie bilaterala, tratament adjuvant al radioterapiei la pacientii cu carcinom de prostata localizat, cu risc crescut de progresie sau local avansat, tratament adjuvant inainte de radioterapie la pacientii cu carcinom de prostata localizat, cu risc crescut de progresie sau local avansat, tratament adjuvant al prostatectomiei radicale la pacientii cu carcinom de prostata local avansat, cu risc crescut de progresie a bolii.

Doze:

3,6 mg inj. s.c. in peretele abdominal anterior, la fiecare 28 zile. Barbati adulti: implant de 10,8 mg inj. s.c. in peretele abdominal anterior, la fiecare 12 saptamani.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la goserelina sau alti analogi LH-RH sau la oricare din excipienti; sarcina.

Atentionari:

Obstructie ureterala si compresiune spinala la barbati; reducere a densitatii minerale osoase la femei si barbati; crestere a rezistentei cervixului uterin. Se monitorizeaza glicemia.

Reactii adverse:

Hipersensibilitate, artralgii, rash cutanat, hTA, HTA, echimoze la locul de injectare, bufeuri, scadere a libidoului, obstructie ureterala, cefalee, modificari ale afectivitatii, inclusiv depresie, uscaciunea mucoasei vaginale si modificari ale dimensiunilor sanilor.