Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Xyrem, solutie orala

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie orala 500 mg/ml; cutie x 1 fl. x 180 ml

Indicatii:

Tratamentul narcolepsiei cu cataplexie la pacientii adulti.

Doze:

Doza initiala recomandata este de 4,5 g oxibat de sodiu/zi, divizata in doua prize egale. Doza trebuie ajustata pana la maxim 9 g/zi, divizata in doua prize egale, prin cresteri sau scaderi ale dozelor cu 1,5 g/zi. Modificarile trebuie facute la un interval de minim una-doua saptamani. Administrare la distanta de mese.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, deficit de dehidrogenaza a semialdehidei succinice, tratament concomitent cu opioide sau barbiturice.

Atentionari:

Potential de toxicomanie si farmacodependenta; se evita consumul de alcool si administrare de alte deprimante SNC; precautii la pacientii cu afectiuni respiratorii bazale.

Reactii adverse:

Ameteli, greata, cefalee, vedere neclara, activitate onirica anormala, confuzie, dezorientare, coomaruri, somnambulism, depresie, tulburari de somn, cataplexie, anxietate,insomnie, nervozitate, somnolenta, tremor, tulburari de echilibru, tulburari de atentie, hipoestezii, parestezii, sedare, hipertensiune arteriala, transpiratii, crampe musculare, dureri articulare, diaree, enurezis nocturn, incontinenta urinara, astenie, fatigabilitate, stare ebrioasa, edem periferic.