Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Xigris, pulbere pentru solutie perfuzabila

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere pentru solutie perfuzabila 5 mg, 20 mg; ct. x 1 fl. x 5 sau 20 mg

Indicatii:

Reducerea mortalitatii pacientilor adulti cu sepsis sever (sepsis asociat cu disfunctie acuta de organ) care au un risc mare de deces. Eficacitatea nu a fost stabilita la pacientii adulti cu sepsis sever si risc de deces mai mic. Siguranta si eficacitatea nu au fost stabilite la copii cu sepsis sever.

Doze:

400-1800 mg/zi, divizat in 3-4 prize, maxim 2400 mg/zi.

Contraindicatii:

Hemoragie interna activa; accident vascular hemoragic recent; intterventie chirurgicala recenta intracraniana sau medulara sau traumatism cranian sever; traumatism cu risc crescut hemoragic; prezenta unui cateter epidural; neoplasm sau masa lezionala intracraniana sau semne de hernie cerebrala. Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Atentionari:

Fiecare pacient trebuie evaluat din punct de vedere al raportului beneficiu/risc. La cei cu sepsis sever care sufera de una sau mai multe din urmatoarele conditii, riscul hemoragic crescut trebuie luat in considerare cu atentie atunci cand se decide folosirea drotrecoginei: terapie asociata cu heparina; numar de trombocite < 30000 x 106/l, chiar daca numarul de trombocite creste dupa transfuzii; timp de protrombina-INR > 3; hemoragie gastrointestinala recenta (in ultimele 6 saptamani); adm. recenta (in ultimele 3 zile) a unei terapii trombolitice, de anticoagulante orale sau de inhibitori GP IIb/IIIa, de acid acetilsalicilic > 650 mg/zi sau de alte antiagregante plachetare; AVC recent (in ultimele 3 luni); malformatie sau anevrism intracranian; diateza hemoragica cunoscuta; hepatopatie cronica severa; orice conditie in care hemoragia constituie un pericol semnificativ sau ar fi deosebit de dificil de tratat din cauza localizarii. Daca apare o hemoragie semnificativa clinic, se va intrerupe imediat administrarea. Continuarea utilizarii altor agenti care afecteaza coagularea trebuie evaluata cu atentie. Administrarea trebuie intrerupta cu 2 ore inainte de proceduri cu risc de hemoragie. Siguranta si eficacitatea nu au fost stabilite la copii.

Reactii adverse:

Evenimente hemoragice severe.