Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Xatral lp 5 mg, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie oftalmica 1 ml contine latanoprost 50 µg si maleat de timolol 5 mg; cutie x fl. x 2,5 ml

Indicatii:

Scaderea presiunii intraoculare crescute la pacienti cu hipertensiune oculara sau glaucom cu unghi deschis, care prezinta intoleranta sau raspund insuficient la alte medicamente ce scad presiunea intraoculara.

Doze:

400-1800 mg/zi, divizat in 3-4 prize, maxim 2400 mg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la latanoprost, timolol sau la oricare din componentele produsului. Astm bronsic sau antecedente de astm bronsic, bronhopneumopatie cronica obstructiva severa. Bradicardie sinusala, bloc atrio-ventricular de gradul II sau III, insuficienta cardiaca insuficient controlata prin tratament, soc cardiogen.

Atentionari:

Xalcom contine clorura de benzalconiu care se poate depune in lentilele de contact moi, de aceea Xalcom nu trebuie administrat in timpul folosirii acestor lentile. Lentilele trebuie indepartate inaintea administrarii picaturilor si nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute. Xalcom poate modifica treptat culoarea ochilor prin cresterea numarului de melanozomi (granule de pigment) in melanocite. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Hiperpigmentarea irisului, iritatie oculara cu senzatie de intepatura, arsura si prurit, hiperemie conjunctivala, keratita, conjunctivita, blefarita, durere oculara, cefalee si eruptie cutanata.