Vivace

Vivace

Compozitie
Vivace 2,5 mg, comprimate
Substanta activa din Vivace 2,5 mg comprimate este ramipril.
Celelalte componente sunt: hidrogenocarbonat de sodiu, lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, amidon pregelatinizat, stearilfumarat de sodiu, amestec colorant PB 22960 Yellow [contine lactoza monohidrat si oxid galben de fer (E 172)].


Indicatii:
Vivace (ramipril) face parte din grupul medicamentelor cardiace hipotensoare (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei).
Substanta activa (ramipril) actioneaza prin inhibarea enzimei ce transforma hormonul angiotensina I in hormonul hiperpresor angiotensina II. Ca urmare, concentratia sanguina de angiotensina II scade, ceea ce duce la o dilatare a vaselor de sange si in consecinta, la scaderea marcata a presiunii sanguine. Vivace este utilizat:
- pentru reducerea mortalitatii la pacientii cu risc inalt, suferinzi de boli cardiovasculare severe sau cu diabet non-insulinodependent;
- in hipertensiunea arteriala;
- pentru a reduce mortalitatea la pacientii cu insuficienta cardiaca usoara pana la moderata, dupa infarct miocardic acut;
- pentru a trata boala renala existenta la pacientii non-diabetici.


Nu luati Vivace daca
- sunteti alergic la ramipril (substanta activa) sau la oricare dintre celelalte componente ale Vivace sau la alte medicamente din aceeasi clasa (inhibitori ai enzimei de conversie);
- ati dezvoltat edem alergic reactiv legat de folosirea in antecedente de inhibitori ai enzimei de conversie;
- aveti antecedente personale sau familiale de edem inexplicabil datorat unei reactii alergice;
- daca sunteti insarcinata (in lunile 4-9);
- daca suferiti de stenoza uni sau bilaterala a arterei renale.


Aveti grija deosebita cand luati Vivace
- daca sunteti sau intentionati sa deveniti insarcinata.
- daca suferiti de o disfunctie renala sau sunteti sub tratament diuretic, urmati o dieta hiposodata sau ati avut recent voma sau diaree. In aceste cazuri poate sa apara o scadere a tensiunii arteriale si poate fi necesara ajustarea dozei de Vivace de catre medic.
- daca ati avut recent infarct miocardic si aveti tensiune arteriala foarte mica (valoarea maxima sub 100 mm Hg), atunci nu trebuie sa fiti tratat cu Vivace.
- daca ati avut probleme valvulare cardiace sau cardiomegalie.
- daca va este afectata functia renala din cauza stenozei vasculare renale. Tratamentul cu Vivace scade tensiunea arteriala. Aceasta reduce si mai mult functia renala si poate duce, in unele cazuri, la insuficienta renala. Medicul dumneavoastra trebuie sa va ajusteze doza de Vivace
- tratamentul cu Vivace nu este recomandat dupa transplant renal.
- daca sunteti sub dializa, deoarece membranele de dializa (membrane de flux inalt) pot cauza alergii severe la pacientii ce primesc Vivace.
- daca aveti sau ati avut alergii. Tratamentul cu Vivace trebuie intrerupt imediat daca apar simptome ca: umflarea fetei, buzelor, limbii, glotei si/sau laringelui si trebuie sa mergeti imediat la medic.
- daca urmati un tratament de desensibilizare, deoarece exista un risc crescut de reactii alergice.
- daca aveti functia hepatica afectata. In cazuri rare, Vivace poate cauza distrugerea tesutului hepatic, cu icter simptomatic.
- daca aveti hiperproductie adrenocorticala de aldosteron, informati-va medicul, deoarece aceasta poate reduce efectul Vivace.
- daca urmeaza sa fiti supus unei interventii chirurgicale, informati medicul sau anestezistul despre tratamentul cu Vivace.
In cursul tratamentului cu Vivace, poate sa apara tuse. Aceasta este, de obicei, uscata si dispare la intreruperea tratamentului.
Va rugam sa informati personalul medical despre tratamentul dumneavoastra cu Vivace in caz de testare sanguina sau urinara, deoarece medicamentul poate modifica tabloul sanguin sau valorile altor analize de laborator.

 


Sarcina si alaptarea
Sarcina:
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Vivace nu trebuie utilizat in sarcina.
Vivace poate fi daunator fetusului/copilului in trimestrele II si III de sarcina (putand afecta functia renala sau determina o crestere redusa a craniului si hipotensiune arteriala). Nu se cunoaste daca folosirea Vivace in primele 3 luni de sarcina are efecte daunatoare.


Alaptare:
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Daca alaptati, nu ar trebui sa utilizati Vivace.


Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje poate fi afectata de tratamentul cu Vivace Ramipril poate avea efecte secundare care afecteaza mai mult sau mai putin starea de veghe si abilitatea de a conduce o masina sau de a folosi un utilaj.

 


Administrare
Daca sunteti sub tratament diuretic trebuie sa va verificati balanta lichidiana inainte de tratamentul cu Vivace si sa va sfatuiti cu medicul asupra ajustarii dozei.
Luati intotdeauna Vivace exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Nevoile individuale sunt diferite. Schimbarea dozelor sau intreruperea tratamentului trebuie hotarate doar de catre medic.
Doze recomandate pentru a reduce mortalitatea la pacientii cu boli cardiovasculare severe sau cu diabet non-insulinodependent:


Doza pentru functia renala normala:
Doza initiala recomandata este de 2,5 mg Vivace o data pe zi. Doza zilnica poate fi crescuta treptat.
Urmati sfatul medicului.
Doza de mentinere recomandata este de 10 mg Vivace zilnic.


Doze recomandate pentru hipertensiunea arteriala:

Doza pentru functia renala normala:
Doza initiala recomandata este de 2,5 mg Vivace o data pe zi. Doza zilnica poate fi crescuta dupa 2-3 saptamani. Urmati sfatul medicului.
Doza de mentinere recomandata este de 2,5-5 mg pana la maxim 10 mg Vivace zilnic.


Doze recomandate pentru reducerea mortalitatii la pacientii cu insuficienta cardiaca usoara sau moderata dupa infarct miocardic acut

Doza pentru functia renala normala:
Doza initiala recomandata este de 1,25 mg-2,5 mg Vivace, intre zilele 3 si 10 dupa infarctul miocardic acut, o data pe zi (dimineata sau seara).
Ajustarea dozelor depinde de functia renala si trebuie hotarata de catre medic.


Tratamentul bolii renale existente la pacientii diabetici
Doza pentru functia renala normala:
Doza initiala recomandata este de 1,25 mg Vivace o data pe zi. Doza zilnica poate fi crescuta dupa 2-3 saptamani. Urmati sfatul medicului.
Doza de mentinere recomandata este de 5 mg Vivace zilnic. Doza maxima recomandata este de 10 mg Vivace pe zi.


Functie renala si hepatica afectata:
Este necesara ajustarea dozei. Urmati sfatul medicului.
Varstnici:
Doza trebuie ajustata dupa functia renala.
Copii:
Nu este recomandat tratamentul cu Vivace datorita lipsei de experienta la copii.

 

Reactii adverse:
Ca toate medicamentele, Vivace poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse mai putin frecvente (1-10 la 1000 pacienti) - infarct miocardic, atac cerebral.
Reactii adverse rare (1-10 la 10000 pacienti) - reactie alergica cu umflarea fetei, buzelor, limbii, glotei si/sau faringelui, insuficienta renala acuta, uremie crescuta (datorita functiei renale afectate sever).
Reactii adverse foarte rare (sub 1 la 10000 pacienti) - afectarea functiei maduvei osoase, ducand la alterarea formarii de celule sanguine, inflamarea alveolelor pulmonare prin reactie alergica, pancreatita, hepatita, retentie de fluide in tractul gastro-intestinal de natura alergica, ciroza hepatica.


Reactii adverse mai putin severe:
Reactii adverse frecvente (1-10 la 100 pacienti) - ameteala, cefalee, hipotensiune arteriala ortostatica, diaree, varsaturi, functie renala afectata.
Reactii adverse mai putin frecvente (1-10 la 1000 pacienti) - alterari ale dispozitiei, parestezii, dezechilibru, alterarea gustului, tulburari ale somnului, dificultate respiratorie, rinita, greata, durere abdominala, dispepsie, inapetenta, impotenta, fatigabilitate, alterari ale valorilor sanguine privind functia renala, cresterea enzimelor hepatice, cresterea potasemiei.
Informati medicul sau farmacistul in caz de reactii adverse persistente sau cauzatoare de disconfort. Unele efecte secundare ar putea necesita tratament.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.


Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

ACTAVIS GROUP Hf.,
Reykjavikurvegur 76-78, IS-220 Hafnarfjordur, Islanda

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Unul din trei romani sufera de hemoroizi. Ai putea fi unul dintre ei

Daca ai intampinat unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: sangerari in timpul scaunului, durere ...
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Catena te trimite din nou la bai si-a desemnat castigatorii

Tragerea la sorti a tichetelor norocoase la concursul Catena te trimite din nou la bai care a avut loc simultan in farmaciile Catena din toata tara, si-a desemnat castigatorii.   Farmacistii Catena au extras simultan, in aceeași zi si la aceeași oră taloanele norocoase din cadrul campaniei nationale ...
Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Inimioare Sante pentru dieta si regimul diabeticilor

Catena aduce un nou produs delicios creat pentru sanatatea ta - Inimioarele Sante. Acesta este un produs 100% romanesc, unic in Europa, cu indice glicemic foarte scazut – de numai 2! Citeste mai mult ...
Naturalis FibroProtect

Dieta dezechilibrata si stresul sunt inamicii de zi cu zi. Organismul sufera. Si se vede!Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Secom MSM

Secom MSM 90cps reprezinta o asociere de extracte naturale care contribuie la ameliorarea durerilor osteoarticulare si musculare, dar si la refacerea tesuturilor.Citeste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link